Visszatért a győztes útra a Fatum Nyíregyháza

A női röplabda Magyar Kupában negyeddöntőjének első mérkőzésén Miskolcon lépett pályára a Fatum Nyíregyháza. 

Nem indult rosszul nyírségi szempontból a meccs, 2-3 pontos előnyt szerzett a Fatum. Szívósan tapadt a Diósgyőr, 7-7-nél egyenlített is, de a szett felénél Ivana Jeremic ászával újból hárommal vezetett a Nyíregyháza. Megnyugodni azonban nem lehetett, 16-16-nál újból döntetlen volt az állás. Lászlop Alexandra és Nina Kocic pillanatai következtek, így a hajrá előtt ismét meglépett a Fatum, és remek végjátékkal 22 perc alatt nyerte az első szettet. 

A második játszma elején először vezetett a meccsen a DVTK, de zsinórban négy pontot szerezve fordítottak a mieink. Kocicot nem tudták tartani a borsodiak, 13 pontnál járt már ekkor. Valerin Carabali pillanatai következtek, így a szett derekán 10-14 volt az állás. Végül nyerte ezt a szettet is a Nyíregyháza. 

A harmadik felvonásban remekül játszottak a mieink, és 7-2-re vezettek. A folytatásban tovább növelte előnyét a csapat, és végül magabiztosan nyerte ezt a játékrészt is, így a csapat visszatért a győztes útra, és előnnyel várhatja a visszavágót. 
 

DVTK Ongropack – Fatum Nyíregyháza 0-3 (-18, -21, -19)

DVTK: Einarsdöttir 2, Prosvirina 4, Egri 20, Skoric 7, Jovanovic 1, Horváth 4

Csere: Kundrák (liberó), Hegyi 8

vezetőedző: Németh Szabolcs

Nyíregyháza: Kocic 27, Lászlop 8, Galvao 3, Carabali 8, Jeremic 8, Szabó L.11

Csere: Tóth F. (liberó)

vezetőedző: Tomás Varga