Virágot ültettek a gyerekek – Petőfis diákok a NYÍRVV Ökosuli programjában
Fotó: Trifonov Éva

Virágokat ültettek a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének tanulói a NYÍRVV-vel. A városüzemeltetési társaság nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megszólítsa és bevonja a lakosságot is a különböző városszépítő akciókba.

Szorgalmasan dolgoztak a gyerekek péntek reggel az Országzászló téren, az Ökosuli program keretein belül szépítették Nyíregyháza közterületét. A Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének tanulói már nyolcadik éve dolgoznak együtt a NYÍRVV szakembereivel a városszépítő akcióban.

„Az Országzászló teret vettük igénybe arra, hogy a gyerekekkel együttműködve egynyári virágokat ültessünk. Véleményem szerint ez is elősegíti a környezettudatos magatartást és már idejekorán megtanulják, hogy a környezetüket szépítsék, ezáltal véleményem szerint felnőtt korukban nagyra fogják értékelni a parképítő és a városszépítő tevékenységeinket” – nyilatkozta Petróné Nyisztor Erika, a NYÍRVV Nonprofit Kft. marketingvezetője.

Pasztell kombináció

A gyerekek többfajta virágból alakítottak ki egy kompozíciót, a városüzemeltetési társaság kertésze pasztell színeket választott ehhez a virágágyáshoz.

„Népies nevén a pistike kerül kívülre, az impatiens és ezt követi egy prémium dália fajta, a bellini fajta és kibéleljük még a gyönyörű díszcseresznye köré kánna virággal, illetve díszgyertyával. Viszonylag egyszerű kombináció, de annál látványosabb lesz. Az egyik iskola tanulói meglepik a másik iskola tanulóit, ez is egy ilyen kis meglepetés. Tényleg nagyon ügyesen ültetnek, a Petőfi iskolásokkal mindig is nagyon jó volt a kapcsolatunk, lelkes csapat és ennek nagyon örülök” – mesélte Hetei Botond, a városüzemeltetési társaság kertésze.

Közös munka

A NYÍRVV nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megszólítsa és bevonja a városlakókat a különböző városszépítő akciókba, ennek érdekében különböző pályázatokat is szokott hirdetni, magánszemélyek és oktatási intézmények számára egyaránt.

Kapcsolódó galéria

Virágültetés a belvárosban az ÖKOSULI program keretében