Virágot ültettek a gyerekek a NYÍRVV munkatársaival a Szent Miklós téren

Virágot ültettek a gyerekek a NYÍRVV munkatársaival közösen a Szent Miklós téren. Éves szinten százezres nagyságban díszítik különböző virágok Nyíregyháza közterületeit, egynyári és kétnyári, illetve rengeteg évelő virágot is ültet a városüzemeltető társaság.

Minden évben nagy odafigyeléssel tervezik meg a különböző ágyásokat a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei. Jelenleg kis- és nagy virágú árvácskák és többszínű nefelejcsek varázsolják hatalmas virágoskertté városunkat, míg tavasszal a tulipánok is megmutatják szépségüket, továbbá néhány különleges virág is, mint a korbácsliliom, fehér virágú díszhagyma, prérigyertya és császárkorona. Szerda reggel 18 harmadik osztályos diák segítette a NYÍRVV munkáját az ÖKO Suli program keretében.

Közel 50 ezer darab virághagyma, valamint 25 ezer tő kétnyári virág kerül kiültetésre a városban azért, hogy a következő év tavaszában gyönyörű színpompában díszelegjen a városunk. Az idelátogató turisták, valamint a városlakók kedvében próbálunk járni ezekkel a virágokkal. Minden évben a Petőfi Sándor iskola segít nekünk az ültetésekben, most éppen a Szent Miklós téren vagyunk, ahol szintén egy ilyen tudatformáló tevékenység folyik, a gyerekekkel együtt.” - mondta Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Fontos a fiatalok bevonása

Nyolcadik éve vesznek részt a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének diákjai a NYÍRVV városszépítő tevékenységében az ÖKO Suli keretében. A közös program során ugyanúgy, mint tavasszal, a gyermekekkel ültetnek virágokat a belvárosban. A NYÍRVV szeretné, ha ők is bekapcsolódnának a közvetlen környezetükben lévő értékek megismerésébe, megóvásába és gyarapításába. Az ÖKO Suli célja a fiatalok környezettudatos szemléletének kialakítása és formálása.