Villanyfényes versenyek is lehetnek 2022-ben - Rangos salakmotor futamok házigazdája lehet a megye

Több rangos salakmotor versenyt is rendezhetnek 2022-ben a megyében. Grand Prix kvalifikáció mellett Európa-bajnoki viadalok házigazdája is lehet a Speedway Ring. A pályán jelenleg is zajlanak a fejlesztések. 

Az elmúlt években tradíció, hogy minden esztendőre jut egy-egy rangos nemzetközi salakmotorverseny a Nagyhalász Speedway Ringnek. 2021-ben a GP kvalifikáció a pálya történetének eddig legkomolyabb viadala volt, a nemzetközi szövetség pedig maximálisan elégedett volt a szervezők munkájával. Olyannyira, hogy 2022-re is egy Grand Prix selejtező helyszíne lehet a létesítmény és további három EB futam is érkezhet a megyébe. 

- A Grand Prix verseny az eddigi legnívósabb futamunk volt, és a visszajelzések olyan pozitívak voltak, hogy a következő esztendőben is rendezhetünk hasonlót. Pályáztunk U19-es, páros és felnőtt EB-selejtezőre is, így ha minden jól alakul a magyar bajnoki versennyel együtt öt rangos viadal lehet nálunk jövőre. A fő és kiemelt támogatónk, a Hell és a Heineken is biztosított arról, hogy továbbra is segítik munkánkat, ami szintén nagy elismerés számunkra - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

A magyar bajnoki futam teljes hazai sikerrel zárult, mivel a klub motorosa, Fazekas Dennis lett a győztes. A 20 éves versenyző már-már azon gondolkodott, hogy nem folytatja a salakmotort, amikor a Nagyhalász Speedway Ring szerződést és megfelelő technikai hátteret biztosított neki. A fiatal versenyző jó benyomást tett nemzetközi szinten is, most egy lengyel klub kereste meg, hogy a tartalék csapatának motorosaként induljon el a lengyel mezőnyben. Itt még folynak az egyeztetések, az viszont már biztos, hogy a pálya további fejlesztéseken esik át. Már zajlanak a munkálatok, és tavaszra villanyvilágítást kaphat a létesítmény, így akár az éjszakába nyúló versenyeket is tarthatnak majd a ringen.