Világméretű szépségversenyen lett első a 10 éves Noémi

Hétvégén rendezték meg a Little Miss & Mister World nevezetû nemzetközi szépségversenyt Bulgáriában, ahol a magyar csapat fantasztikusan teljesített. Hazánkat öt induló képviselte és mindegyikük díjjal tért haza. A mindössze 4 éves Menyhárt Lola a Little Miss Europe címet kapta, így õ lett Európa legszebbje. A 11 éves Bálint Kevint a legjobb modellnek választották, a hatéves Horváth Noel és Hegedûs Nóra talentdíjjal lett gazdagabb, a 10 éves, nyíregyházi Szilágyi Noémi, az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium kisdiákja pedig elnyerte a Grand Prix díjat, azaz õ lett a teljes verseny elsõ helyezettje.

 

NYÍREGYHÁZÁTÓL BULGÁRIÁIG

 

– Nyíregyházán élünk és egyik nap arra lettem figyelmes a Facebookon, hogy elõválogatót hirdetnek a szabolcsi megyeszékhelyen. Megkérdeztem Noémitõl, hogy mit szólna hozzá, ha õ is indulna. Tetszett neki az ötlet, elmentünk és végül õ lett az elsõ – emlékezett vissza a verseny elõzményeire Szilágyi Katalin, Noémi anyukája. Ezt követõen a Balaton partján, Siófokon folytatódott az országos megmérettetés, ahol részt vettünk egy négynapos táborban. Itt Noémié lett a második díj, a szervezõ pedig felajánlotta nekünk, hogy kiviszi Noémit a Bulgáriában megrendezendõ világversenyre. Mi pedig nem haboztunk sokáig. Úgy döntöttünk, hogy „megyünk”. Ez volt egyébként az elsõ világverseny, amelyen Noémi indult, elõtte csak hazai versenyeken szerepelt.

 

A VILÁG SZÁMOS PONTJÁRÓL

 

Hét ország közel harminc gyönyörû csemetéje vett részt a világméretû gyermekszépségversenyen, amelyen több különbözõ ruhában kellett fellépniük. Így estélyiben, népviseleti, valamint utcai ruhában, illetve valamilyen tetszõleges elõadással is készülniük kellett.

– Noémi a táncot választotta. Ebben sajnos picit gyengék voltunk, mert nem volt elég idõnk felkészülni rá. Eszünkbe se jutott, hogy gyõzni fogunk, csak szerettük volna kipróbálni, hogy milyen egy ilyen versenyen részt venni. A megmérettetés elõtt nézegettem a világverseny honlapját, amelyen ott volt az összes induló és tényleg nagyon szép gyerekeket láttam, gyönyörû ruhákkal, felkészült produkciókkal. Mikor elkezdték kihirdetni a Grand Prix díj gyõztesét, én elõször fel se fogtam. Végig angolul beszéltek és nem értettem. Hatalmas élmény volt nekünk ez a verseny, nagy öröm ez a díj a kislányomnak, nagyon élvezte végig, és persze mi is büszkék vagyunk rá. Ráadásul picit hamarabb megérkeztünk Bulgáriába, így egy kis nyaralás is beleférhetett.

 

MAGYAR PÁLINKA ÉS KOLBÁSZ

 

– Amellett, hogy a gyerekek különbözõ ruhákban felvonultak és elõadtak valamilyen nekik tetszõ produkciót, az is a verseny része volt, hogy az indulók mutassák be saját országuk ételeit, italait. Mi igazi magyar pálinkát, meg kolbászt vittünk magunkkal, ami nem meglepõ, hogy nagy tetszést aratott.

 

DOMINIKÁRA IS HÍVJÁK

 

– Noémi nagyon szép kislány, sokat sportol, nagyon imádja a síelést és röplabdázik. Bízom benne, hogy még nagyon szép eredményeket fog elérni. Korábban még nem szerepelt ilyen versenyen, de nagyon megszerette, jól érezte magát. Még nincsenek nagy céljai. Régebben említette, hogy esetleg állatorvos szeretne lenni, de ez még biztosan változni fog. Modellkarrierben egyelõre nem is gondolkodik.

A büszke édesanya elárulta, Noémit azóta már meghívták a jövõ héten megrendezendõ magyarországi világversenyre, illetve azt követõen a Dominikai Köztársaságba is, de még egyelõre nem tudják, hogy részt vesznek-e ezeken. Most még a pihenésé a fõszerep. Beszélgetésünkkor is éppen a Balaton partján, Siófokon táborozott... a VILÁG egyik legszebb kislányaként.

Bruszel Dóra