Világkupa bronzérem Thaiföldről

Harmadik lett a Thaiföldi Világkupa versenyen Tarjányi István. A nyíregyházi kerekesszékes vívó fontos ranglistapontokat szerzett, melyek alapján kijuthat a paralimpiára. 

Kétszer is vesztett helyzetből fordítva győzött Thaiföldön Tarjányi István. A Nyíregyházi Sportcentrum kerekesszékes vívója előbb egy brazil versenyző ellen nyert úgy, hogy ellenfele 14-11-re is vezetett. A következő körben egy görög vívó ellen aztán még nagyobb hátrányt ledolgozva, 11-4-ről fordított. 

- Nem gondoltam arra vívás közben, hogy mekkora a hátrányom, igyekeztem tusokat bevinni. Aztán amikor 11-11-nél ellenfelem ránézett az eredményjelzőre, tudtam, hogy megnyerem a mérkőzést - mondta Tarjányi István kerekesszékes vívó.  

Tarjányi István végül az elődöntőben egy kínai sportolótól kapott ki, és bronzérmes lett. A magyar válogatott dolgát nehezítette a világkupa versenyen, hogy 17 óra repülés és 9 órás buszozás után érkeztek meg a verseny helyszínére, ahol nem voltak ideálisak a körülmények. 

- Nagyon nehéz volt a verseny, elsősorban fizikálisan. A sok utazás mellett magas volt a páratartalom, míg az épületekben pedig mindenhol 18 fokra volt állítva a klíma, többen betegek is lettek. Szerencsére István egészségesen tért haza, és készülünk a következő versenyre – tette hozzá Pákey Béla edző. 

A Nyíregyházi Sportcentrum igyekszik mindenben segíteni a sportolót, aki harmadik helyével fontos pontokat szerzett, és a világranglistán a közvetlen riválisai előtt áll. 

- István versenyekre utazását támogatják, de edzője, Pákey Béla nem mindig tarthatna vele. Mi igyekeztünk abban segíteni, hogy a helyszínen ott lehessen tanítványával, ennek a költségeit mi fedeztük - mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

Tarjányi István tehát egy hónap múlva Walesben indul újabb világkupa versenyen, majd az Európa-bajnokság következik számára.