Idén utoljára ülésezett az Idősügyi Tanács
Fotó: Szarka Lajos

Utolsó alkalommal ülésezett az Idősügyi Tanács a 2023-as évben hétfőn, a városházán. A tanács napirendi pontjai között tárgyalta a „Meséld el nekem” pályázat újbóli meghirdetését, egy időseknek szóló színházi előadás szervezését, valamint beszámoltak az idei évi programokról.

Már elég régóta működik a nyíregyházi Idősügyi Tanács ahhoz, hogy a kialakult hagyományok mentén szervezzék a programokat. A 2023-as év sem volt kivétel, idén is volt például a „Meséld el”, illetve az Alkotó Idősek pályázat, vagy a városi ki mit tud. Újdonsággal is készültek, többek között innovatív szemlélettel szervezték az Idősek világnapját a múzeumfaluban, valamint a Szépkorúak Akadémiáját, mely tematikája színesedett, többségében ismeretterjesztő előadásokkal.

„Az év úgy kezdődött, hogy a Himnusz 200 éves évfordulóját ünnepeltük, arról hallottunk nagyszerű előadást. De Petőfi-év is volt, azt is megünnepeltük, illetve természetesen egészséggel, környezettel kapcsolatos bemutatók. 2x6 előadás volt, ezek után mindig nagyon derűs és lelkes visszajelzéseket kaptam. Az utolsó után az egyik hallgató megölelt, megpuszilt és azt mondta: jövőre is így!” – mondta el Telepóczkyné Farkas Márta, az Idősügyi Tanács titkára.

A tanács tevékenysége azt a célt szolgálja, hogy a nyíregyházi nyugdíjasok jó közérzetéért tegyen, aktív és színes programokat biztosítson számukra, a tagok ebben támogatóra leltek a város önkormányzata által.

„A városvezetésnek fontos és örömteli feladata az idősekkel való foglalkozás, megbecsülésük, a közösségi életbe való bevonásuk. Sokaknak, akiknek a családja nem itt él, talán ez még többet is jelent. Ezért van ilyen sok program a sportprogramoktól kezdve a pályázatokig, melyekben aktivizáljuk az időseket, de ők szerencsére nagyon aktívak” – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

A nyugdíjasoknak szóló programok szervezésében kulcsszerepet játszik az Idősügyi Tanács. Dr. Kovács Ferenc, aki egyben a tanács elnöke, hozzátette, rendszeresen javaslatokkal, észrevételekkel élnek. 2024-re változatos eseménynaptárral készülnek. Jelenleg egy idősek számára szóló színházi előadásról folynak az egyeztetések, de tervben van a hagyományos programok felelevenítése is.

Kapcsolódó galéria

Idősügyi Tanács 20231211