Világbajnokságot nyert a Street Dance School Tánciskola

2023. szeptember 20-a és 24-e között a Street Dance School diákjai az International Dance Competition világbajnokságon mérték össze tudásukat, és hihetetlen eredményeket értek el. 7 világbajnoki címet hoztak haza 6 arany és 1 bronzérmet, ami nemcsak a diákok tehetségét, hanem az iskola szakértelmét és elhivatottságát is tükrözi.

Ezen kívül, a 18 ország 2700 produkciója közül bekerültek a top 30-ba, bizonyítva, hogy a Nyíregyházi Street Dance School az egyik legkiemelkedőbb intézmény a tánciskolák világában. A gyerekek négy nappal a VB előtt már megérkeztek Novalja városába. Az első napon felvonuláson vettek részt a magyar delegáció tagjaival, utána folyamatos edzéseken vettek részt, míg el nem jött a verseny napja. A versenynapon a produkciók előadása után 3 koreográfia bejutott a legjobb 30 produkció közzé a Girls Generation formációval és Gerliczki Petra és Mózer Anna táncával.

Az elmúlt egy év nagyon kemény volt számukra. Három nemzetközi versenyt megnyerve jutottak el a világbajnoki cím megszerzéséig.

Az alázat, és a szeretet kulcsfontosságú ebben a sikerben. Az iskola diákjai alázattal közelítik meg a táncot, és hajlandók rengeteg munkát belefektetni, hogy fejlődjenek. Az oktatók és a diákok közötti kölcsönös tisztelet és szeretet pedig azt eredményezi, hogy egy erős közösség alakul ki az iskolában.

Az iskola sikereiben nemcsak a diákok, hanem a családok is fontos szerepet játszanak. A támogató családi háttér, a biztatás és a megértés nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a diákok képesek legyenek teljes erőbedobással tanulni és versenyezni.

Az elért eredmények ellenére a Nyíregyházi Street Dance School nem áll meg az élet. Az iskola továbbra is azon dolgozik, hogy még több diákjukat vezesse el a sikerhez.

A 7 világbajnoki cím csak a jéghegy csúcsa, ami mögött szorgalom, kitartás és egy erős közösség munkája áll.

Büszkék lehetünk rájuk, és várjuk, hogy lássuk, milyen csodákat hoznak el a jövőben. Hajrá Street Dance School!

 

Hip-Hop junior solo kategóriában

1. Hely

• Gerliczki Petra / Alive

• Mózer Anna  / Pop star

 

MTV-show kategóriában:

1. Hely

• Vincze Talia / SquId Game

 

Hip-Hop felnőtt solo kategóriában:

1. Hely

• Daruková Marianna Leticia / Kinjabang

 

Fusion felnőtt solo kategóriában:

1. Hely

• Daruková Marianna Leticia / Style Queen

 

Mtv show junior duo kategóriában: Kisvárda

1. Hely

• Vincze Talia - Kovics Lili Kata / Gucci

 

Mtv show junior formáció kategóriában:

1. Hely

• Girls Generation / Unholy

 

Mtv show junior solo kategóriában:  Kisvárda

3. Hely

• Kovics Lili Kata / Are you Ready

 

Street Dance school tánciskola edzői és koreográfusai:

Daruková Marianna Letícia

Nagy Petra

Diósi Laura

Vezetője:

Kulcsné Nagy Mária

A cikk szerzője: Kulcsné Nagy Mária

Kapcsolódó galéria

Street Dance