Ez érdekelheti A Rally Hungary reszeltéiről adott ki közleményt a NYÍRVV!

Október 6-8. között, egy év kihagyás után ismét Rally Hungary-re készül a rali Európa- bajnokság mezőnye, amelynek a központja és szervizparkja ezúttal is Nyíregyházán lesz.

A hétvége folyamán a városban tartanak kvalifikációs szakaszt és belvárosi gyorsasági szakaszt, ezek előtt pedig pályabejárást is, amelyek miatt útlezárásokra kell majd számítani. 

Kvalifikációs szakasz időpontja: október 6. (péntek) 14:46

Belvárosi gyorsasági szakasz időpontja: október 7. (szombat) 12:47

A célceremónia a Kossuth téren vasárnap (október 8-án) 16:45 órakor kezdődik

Kvalifikáció

A Rally Hungary rendezvény versenyprogramjaként a rendező 2023. október 6-án 12:30-tól hivatalos kvalifikációt tart. Ennek előkészítése és lebonyolítása érdekében Nyíregyháza, Mandabokor Rozsrétszőlő-Alsópázsit-dűlő térségében 2023. október 6-án 9:30-tól 16:00-ig lezárás lép érvénybe. A korlátozások a gyalogos és az autós-, valamint a közösségi

közlekedést is érintik. A kvalifikáció szakasza érinti a Bem József utca-Mezővég utca-Fenyő utca-Szabadság utca-Hajlás utcaHomok utca útvonalat. A szakasz által érintett útvonalon, valamint az ide becsatlakozó utcákon a lezárás ideje alatt a gyalogos közlekedés korlátozottan, kizárólag a rendőrség és a sportszakmai személyzet útmutatásai alapján történhet, a gépjárművel való közlekedés nem lesz lehetséges. A Lőtéren lévő nézői pont a Lőtér utca felől közelíthető meg. A megkülönböztető jelzéssel érkező járművek a verseny biztonságos leállítása után tudnak belépni az érintett területekre.

Belvárosi gyorsasági

A Rally Hungary rendezvény Nyíregyháza belvárosi szakaszának nyomvonala a Kálmán utca, Bocskai utca, Béla utca, Szent István utca, András utca, Luther utca, Iskola utca, Kürt utca, Kereszt utca, Szarvas utca, Országzászló tér, Kálvin tér, Egyház utca, Mártírok tere, Bethlen Gábor utca, Bercsényi utca, Zrínyi Ilona utca, Kossuth tér, Hunyadi utca térképen megjelölt szakaszait érinti. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az idei verseny nyomvonala érinti az Egyház úti murvás parkolót is, így az a terület is a megállni tilos táblák hatálya alá fog tartozni.

A Rally Hungary nyíregyházi belvárosi gyorsasági szakaszának útvonalán 2023. október 5-én 19.00-tól teljes lezárás lesz, 20.00-22.00-ig pályabejárás zajlik a közúti közlekedés szabályait betartva, a zárás feloldása várhatóan 22.30-kor történik meg.

A Rally Hungary nyíregyházi belvárosi gyorsasági szakaszának útvonalán, a verseny napján, 2023. október 7-én 07.00-tól teljes lezárás lesz, 10.00-tól Showtime, 12.47-től versenyprogram zajlik, a zárás feloldása várhatóan 16.30-kor történik meg. A pálya nyomvonala által érintett útszakaszokon a lakosság gyalogos közlekedése 2023. október 7-én 7 óra előtt és előreláthatólag 16:00 után lehetséges. A megkülönböztető jelzéssel érkező járművek a verseny biztonságos leállítása után tudnak belépni az érintett területekre.

Parkolók kiürítése

A lezárások által érintett területeken 2023. október 7-én 06.45-ig és 16:00-tól van lehetőség gépjármű közlekedésre. A rendezőbizottság kéri a tisztelt lakosságot 2023. október 6-án legkésőbb 20.00-ig az érintett területekről a parkoló autókat távolítsák el és figyeljék a kihelyezett tájékoztató táblákat. Október 7-én 07:00 órától a területen hagyott járműveket elszállítják, az elszállított autókat a Continental Aréna előtti parkolóba helyezi el a rendező.