Versenyezz a városért, fuss az egészségedért: Nyíregyháza Debrecen versenyfutás
Versenyezz a városért, fuss az egészségedért: Nyíregyháza Debrecen versenyfutás

A Mozaik Med SE a novemberi járványügyi szigorítások után gondolkozott, hogy hogyan tudná továbbra is mozgásban tartani a futóit, hiszen az egyik legfontosabb dolog, amit jelen helyzetben tehetünk, az a rendszeres testmozgás.

Ekkor pattant ki Tömöri Attila futónagykövetük fejéből a "Versenyezz a városért, fuss az egészségedért" című kihívás. 

A verseny lényege az volt, hogy a nyíregyházi és debreceni futók -  ez jelenleg a Mozaik Med 2 főhadiszállása - minden futásuk alkalmával egy közösségi oldalon erre a célra létrehozott felületre feltöltötték a futott kilométereket, amik a futók városaihoz gyűltek. A kihívás 3 hétig tartott, és 2020. december 6-án este 18:00-kor ért véget.

A két város közötti versenyt végül Nyíregyháza nyerte, a nyíregyházi futók a három hét alatt 5841 km-t, míg a debreceniek 5559 km-t teljesítettek, összesen a 2 városban a futók 11.400 km-t futottak le.

A versenyben 139 futó vett részt a két városból, a legtöbbet futó versenyző cipőjébe 348 km került. A két város közötti verseny annyira jól sikerült, hogy volt több olyan futó is, aki minden egyes nap, sőt akár egy nap többször is futott a városáért, és természetesen az egészségéért.

A kihívást így a Mozaik Med a jövő évben kétszer is tervezi megrendezni, tavasszal és ősszel is, várhatóan akár több új város bevonásával is - tájékoztatták szerkesztőségünket.