Jótékonysági akciókat szervezett a Bem József Általános Iskola

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola, mint a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája,  Boldog iskolaként a jó cselekedetek hónapja alkalmából több  jótékonysági akciót is szervezett.

Az iskola tanulói, pedagógusai  köszönő, bíztató és „hálakártyákat" ,  készítettek, valamint több mint 500 db táblás csokoládét, és bon-bont gyűjtöttek össze, mellyel a kórházi dolgozók lelkiismeretes, kitartó munkáját köszönték meg, valamint a  Covid osztályon fekvő betegeknek gyógyulást kívántak.  A kis kártyákat és az édességeket a kórház ápolási igazgató helyettese vett át az intézmény vezetőjétől

Karácsony alkalmából a kórházi betegeknek köszöntő kártyákat és a fekvőbetegek szobáiba kis fenyőfákat készítettek, a tagintézmények tanulóinak bevonásával, melyekkel egy kis mosolyt szeretnének csalni a betegek arcára.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az intézmény idén is bekapcsolódott a  „Csak egy kis apróság" néven meghirdetett karácsonyi jótékonysági akcióba. A tanulók nagy mennyiségű tartós élelmiszert, édességet  gyűjtöttek, hogy a nehéz körülmények között élő, nélkülöző családokon, időseken, betegeken segítsenek. Ezen adományokat a Megyei Vöröskereszt juttatja el a rászorulókhoz.

Köszönet illeti a szülőket, a diákokat valamint a pedagógusokat  az aktív közreműködésükért.

Kapcsolódó galéria

Jótékonysági akciókat szervezett a Bem