Verseny az Atlétikai Centrumban - A serdülők mérték össze tudásukat
Fotó: Szarka Lajos

Korosztályos atlétikai versenyt rendeztek Nyíregyházán az Atlétikai Centrumban. A regionális viadalra Hajdú és Szolnok megyéből is érkeztek sportolók. Ez volt az első atlétikai verseny az új létesítményben. 

Új lelátó, rekortán, ugrógödrök. Elkészült az Atlétikai Centrum, melynek külső területén egy szabadtéri versenypályát alakítottak ki. A régi NYVSC pálya helyén most egy modern épület áll, a beruházás pedig 7 milliárd forintba került. Csütörtökön először benépesült a Centrum, regionális utánpótlás atlétikai versenyt rendeztek. Korábban 9-10-év es gyerekeknek volt már egy kisebb viadal, de ez volt az első, ami a Magyar Atlétikai Szövetség versenynaptárában is szerepelt. 

- Ez a serdülő korosztály számára kiírt Dél-Keleti Regionális verseny 2. fordulója volt. Nagy volt a tét, mert a legjobbak az országos döntőbe juthattak. Több megyéből is érkeztek 13-15 éves fiatalok - mondta Vas László szakágvezető.  

Az építkezés miatt évek óta nem rendezhetett versenyt a Nyíregyházi Sportcentrum, most viszont minden feltétel adott szabadtéri és fedettpályás versenyek rendezésre. Bár a nagy meleg nehezítette az atléták dolgát, bent a csarnokban árnyékban melegíthettek. A hozzátartozók is jó körülmények között szurkolhattak, fedett lelátón foglalhattak helyet. A tervek szerint több rangos atlétikai eseményt hoznak majd Nyíregyházára, így szeretnék itt tartani a fedettpályás országos bajnokságot is. A létesítmény arra is alkalmas, hogy itt edzőtáborozzanak csapatok, így külföldről is érkezhetnek majd atléták. 

Kapcsolódó galéria

Atlétikai verseny az új pályán 20210624