Vereség a hajrában – Hepp Kupa mérkőzést játszott a Sunshine NYÍKSE

Nem túl könnyen indult a szezon a Sunshine NYÍKSE NBII-es férfi kosárlabda együttesének. Már a felkészülés elején is sokan hiányoztak a munka illetve családi elfoglaltságok miatt, a szeptembert pedig több elmaradt edzőmérkőzés és néhány kulcsember sérülése hátráltatta. A Hepp Kupa első mérkőzésének sorsolása után pedig az egyesület versenytermének egyik palánkja eltört, így a pályaválasztói jogot feladva idegenbe kellett játszania a csapatnak. A zömében fiatalokból álló debreceni NB I/B csoportos gárda rendkívül jó játékerőt képvisel, és a jövő „A” csoportos csapatának alapját adják.


A DEAC U23 már az elején nyomást helyezett a nyírségiekre, ugyanakkor a mieink nagyon egységesen védekezve, jól szervezett támadásokkal lepték meg az ellenfelet. Az első negyed végén 6 pont volt a különbség a NYÍKSE javára, és a nagyszünetre sem nagyon csökkent az előny. A második félidőt sikerült úgy kezdeni, ahogy az elsőt abbahagyta a nyíregyházi együttes, Kósa Tamás irányításával stabilan tartotta a csapat az előnyét. A negyedik negyedben azonban folyamatosan fáradtak a kevesebb edzéssel készülő mieink. A debreceni játékvezetők is vitatott helyzetben nem igazán nekünk kedveztek. Sajnos az utolsó percekre kiegyenlített a magasabb osztályban szereplő debreceni csapat, és bár sikerült a NYÍKSE-nek visszavenni a vezetést, de másfél perccel a vége előtt már újra a DEAC állt jobban, mely végül egy ponttal megnyerte a mérkőzést. 

A nyíregyháziaknál jól játszottak a fiatalok, az idén először pályára lépő Bíró Benedek és a visszatérő Csirpák Patrik is remek teljesítményt nyújtott, utóbbi kitűnően helyettesítette a palánk alatt a rutinos Asztalost.
A jövő héten idegenben kezdi meg a bajnoki szereplést a Sunshine-NYÍKSE, a Gyulához utazik a csapat. 

Sunshine NYÍKSE – DEAC U23 66-67 ( 23-17, 17-18, 15-12, 11-20)

NYÍKSE: Tisza 5, Földesi 3, Kósa 10, Asztalos 15, Befahy 9
Csere: Oláh 2, Zajácz 10, Bíró 3, Csirpák 9

Edző: Kovács Tibor