Véget ért a strandszezon, vasárnap zár a Tófürdő is

Az iskolakezdéssel véget ért a strandszezon Nyíregyházán is, a Parkfürdő augusztus 31-ig fogadta vendégeit, a Tófürdő pedig vasárnap estig látogatható. (Megjelent a Nyíregyházi Napló szeptember 17-ei számában.)

 

– Összességében elmondható, hogy jobb szezont zártak a nyíregyházi fürdők, mint 2020-ban, azonban a pandémiás helyzet az idei nyáron is erőteljesen éreztette hatását, és a vendégösszetétel vártnál nagyobb, gyökeres változását eredményezte – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója. Ez elsősorban a külföldi vendégek elmaradásában mutatkozott meg. 2019-ig az Aquarius Park- és Élményfürdő jellemző vendégaránya a szezonban úgy alakult, hogy átlagosan 60 százalékban belföldi, míg 40 százalékban külföldi vendégek látogatták azt. 2020-ban a külföldi vendégek aránya 33 százalékra, az idei nyáron pedig 5 százalékra csökkent, ami azt jelenti, hogy szinte teljes egészében elmaradt a külföldi forgalom. Mindez köszönhető annak, hogy valamennyi küldőország a belföldi turizmusának megerősítésén dolgozott, a vírustól való félelem, az utazásokkal, határátlépésekkel kapcsolatos bizonytalanság, és a hazainál alacsonyabb átoltottság visszafogták az utazási kedvet.

Több vendéget fogadtak

2020-hoz képest idén nyáron az Aquarius Park- és Élményfürdő 10, a Tófürdő 24, a Júlia Fürdő 223, a Fürdőház pedig 163 százalékkal több vendéget fogadott, de ennek ellenére látogatószámunk elmarad a várttól. A nyári időjárásra alapvetően nem lehet panaszunk, bár augusztus hónap második fele egyáltalán nem kedvezett a fürdőforgalomnak. Vendégeinktől szinte kivétel nélkül pozitív visszajelzést kaptunk értékeléseinkben, melyekben külön kihangsúlyozták a rendet, a zöldfelületek minőségét, és a folyamatos takarítást, fertőtlenítést, melyre kiemelt hangsúlyt fektettünk. Továbbra is nagy figyelmet szentelünk a higiéniának, fontos hangsúlyozni, hogy a fürdőzés a járvány szempontjából alapvetően biztonságos kikapcsolódási forma, mivel a fürdővizekhez használt fertőtlenítőszerek inaktiválják, így elpusztítják a koronavírust.