Vége a fűtési szezonnak Nyíregyházán
Május 15-én hivatalosan véget ér a fűtési időszak, de a változékony időjárás miatt 900 lakásban és néhány közintézményben még mindig fűt a Nyírtávhő Kft. Ezekben az épületekben pénteken sem állítják le a szolgáltatást. A 2014-es fűtési szezon elszámolása már megtörtént, az enyhe évnek és a rezsicsökkentésnek köszönhetően 100 millió forintot kapnak vissza a nyíregyházi fogyasztók.

Ugyan május 15-éig tart a hivatalos fűtési időszak, a Nyírtávhő Kft. a hűvös időjárás miatt ezt követően is tudja biztosítani a szolgáltatást. Nyíregyházán még 900 lakásban és néhány közintézményben most is fűtenek, és amíg a fogyasztók igénylik, nem is kapcsolják ki a fűtést. Ezeken a helyeken csak később kezdik meg a karbantartási munkákat a szakemberek. A szolgáltató cégnél a 2014-es fűtési szezon elszámolása már megtörtént, az enyhe évnek és a rezsicsökkentésnek köszönhetően 100 millió forintot kapnak vissza a nyíregyházi fogyasztók. A jövőre vonatkozóan egy törvényi változás alapján az idei évtől a Nyírtávhő Kft.-nél is változik az elszámolási időszak.

ÚJ ELSZÁMOLÁSI REND LESZ

Joó László ügyvezető igazgató elmondta, az idei évtől az elszámolást nem naptári évhez, hanem fűtési idényhez kötik. Ez azt jelenti, hogy a januártól mért fogyasztást már a nyáron elszámolják, a fogyasztók júliusban kapnak egy elszámoló számlát. 2016-tól pedig mindig nyáron lesz a teljes fűtési szezonra vonatkozó elszámolás.

MEGKEZDIK A KARBANTARTÁST

Az ügyvezető arról is tájékoztatott, hogy a szolgáltató cég május közepén megkezdi a távhő-gerincvezetékek és a távfűtési aknák karbantartását. Ezek a munkák három hétig tartanak majd. Júniustól pedig a hőközpont-karbantartások folytatódnak szeptember közepéig.

Szoboszlai Tibor