Vasárnap megnyitott a forgatag, felkapcsolták az ünnepi fényeket a belvárosban!
Fotó: Trifonov Éva

A következő hetekben megannyi színes, ünnepváró program lesz, vasárnaponként sztárfellépők, hétköznaponként iskolás csoportok, péntek-szombaton pedig helyi zenei formációk szórakoztatják az érdeklődőket a Városháza előtti színpadon.

 

Öt – négy – három – kettő – egy!

A hagyományokhoz hűen idén is Nyíregyháza polgármestere kapcsolta fel az ünnepi fényeket a belvárosban. A megszokott díszítés mellett több újdonság kápráztatja el a városlakókat. Bővítették a díszfényeket, újabb fák kaptak fénydekorációt és még több a fényfüzér, a jégcsapfény. Dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte:

Nagyon örülök, hogy most is ilyen sokan vagyunk itt, mert ezek mindig emlékezetes pillanatok, amikor együtt visszaszámolva gyújtjuk fel a fényeket. Ez szimbolizálja azt is, hogy a város közössége, mint egy nagy család, együtt indítja az adventet, az ünnepvárást. Az önkormányzat, mint minden évben, nemcsak az ünnepi díszkivilágítással, hanem programokkal is szeretne hozzájárulni az ünnepváráshoz. Mindig vannak új elemek, de persze vannak szokásos programok is. A gyerekeket várjuk a Városházán – a Mikulás beköltözik egy időre, de itt a téren, a betlehemi jászol mellett saját háza is van a Mikulásnak. A Városháza dísztermében pedig egy gyönyörű karácsonyi kiállítás is nyílt, ahová mindenkit várunk szeretettel.

Dr. Kovács Ferenc kiemelte, városunk főterén egy közel 16 méter magas, negyven éves lucfenyő kapott helyett. Az idei, városi karácsonyfát több mint 2000 méter hosszú fényfüzér díszíti.

A város karácsonyfáját idén Győrösi Sándor és családja biztosította számunkra a Kertvárosból – kérem a család képviselőjét, hogy jöjjön ide és vegye át köszönetünk jeléül ezt az emléklapot.

Idén is Kossuth szobor előtt kapott helyet az Adventi koszorú – az első gyertyát városunk országgyűlési képviselői gyújtották meg. Ökumenikus adventi áhítat is volt a Kossuth téren vasárnap, majd Csonka András énekelt a színpadon.

Ezen a héten a Városháza előtti színpadon adnak majd ünnepi műsort többek között a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium és a Zrínyi Ilona Gimnázium diákjai is, pénteken a Mentha Project is koncertezik majd, szombaton a Melounge Duot láthatjuk-hallhatjuk, december 8-án pedig Gájer Bálint lesz a sztárvendég.

További részletek ide kattintva!