Városszépítés a lakossággal – Kiosztotta a NYÍRVV a korábban igényelt növényeket
Fotó: Trifonov Éva

Kiosztották a lakosság számára az „Ültess egy fát a holnapért!” program növényeit pénteken a NYÍRVV telephelyén. Az akcióban a lakosság, valamint önkormányzati fenntartású intézmények igényelhettek díszfát, díszcserjét és örökzöldeket. Összesen 50 pályázó között osztanak ki 27 darab lombhullató fát, illetve 484 darab örökzöldet és cserjét.

Nagy volt az érdeklődés a városüzemeltetési társaság pályázata iránt, az „Ültess egy fát a holnapért!” program növényeit péntek reggel nyolc órakor kezdték el kiosztani a társaság Tüzér utcai telephelyén. Ez az akció is része a polgármesteri nagyszabású faültetési programnak. A pályázat feltétele volt, hogy közterületre kell kiültetni az ajándékba kapott növényeket. A lakosság, valamint önkormányzati fenntartású intézmények is igényelhettek díszfát, díszcserjét, örökzöldeket. Az akció célja a város zöldfelületeinek további növelése, valamint a helyi közösségek szemléletformálása, új zöldfelületek létesítése és megőrzése.

Kiosztották a növényeket

Most összesen 50 pályázónak 27 darab lombhullató fát, illetve 484 darab örökzöldet és cserjét osztanak ki. Greksza István például kettő darab rózsafát és nyolc fenyőt kapott.

„A nyíregyházi városüzemeltetésnek a honlapján találtam rá erre a pályázatra, megpályáztuk, mert szeretnénk, hogy a családi ház külső részét ékesítenék ezek a fák” – tette hozzá a nyíregyházi férfi.

Greksza István első alkalommal vett részt a városszépítő programban, de ezután gyakrabban fogja látogatni a NYÍRVV honlapját és a közösségi oldalát. A társaság ezt javasolja a többi városlakónak is, mivel folyamatosan készülnek különböző akciókkal.

A lakosság szerepe a városszépítésben

„A NYÍRVV az év folyamán szezonális akciót indít. Volt az idén már balkonföld-akciónk, az iskolák, óvodák, oktatási intézmények számára növényeket, virágokat biztosítottunk. A lakosság számára most jelen pillanatban fákat és cserjéket biztosítunk, valamint folyamatban van egy akciónk, ami során a lakosság számára járdakialakításra anyagot, sódert és járdalapot biztosítunk. Mindenképpen az év folyamán lesznek még olyan akcióink, amibe szorosan bekapcsolódhat a lakosság, amivel szeretnénk könnyebbé tenni a lakosság számára a közterületének a kialakítását. A közérzet javítására mindenféle olyan lehetőséget, mint ebben az esetben is növényt biztosítunk ahhoz, hogy még élhetőbb várost tudjunk kialakítani magunknak” – nyilatkozta Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Segítség a szakemberektől

A NYÍRVV szakemberei jó tanácsokkal is ellátták a lakosságot azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell elültetni a növényeket, illetve gondozni azokat a későbbiekben. A telepítésre kerülő növények fajtáit szintén a társaság szakemberei határozták meg, az érintett terület sajátosságainak, az ültetés szempontrendszerének és a közművek elhelyezkedésének figyelembevételével. Ha valaki pénteken nem tudott elmenni az igényelt növényekért, keresse a NYÍRVV-t, a társaság más időpontban is lehetőséget biztosít az átvételre.

 

Kapcsolódó galéria

Ültess egy fát a holnapért! - megkezdődött a növények osztása a NYÍRVV-nél