Városi Gyermeknap Nyíregyházán

Az Ezer Lámpás Éjszakája egy nagyszabású országos rendezvény, immár öt éve hívja fel a figyelmet a kiskorúak eltűnésének problémájára. Idén 11 városban jótékonysági koncertekkel, valamint családi és gyermekprogramokkal várnak mindenkit a szervezők. Nyíregyházán, immár másodjára az Ezer Lámpás Éjszakáját egybekötötték a Városi Gyermeknappal, hangsúlyozva ezzel a fiatalokra való odafigyelés fontosságát.

– A gyermeknap egy vidám dolog és minden a gyerekekről szól, a gyerekekért történik – mondta dr. Ulrich Attila. – De az élet mivel nem habostorta, ahogy mondani szokták, vannak olyan szomorú események, az eltűnt gyermekek tényszerű megléte, aminek az emlékezése miatt fontos, hogy erről is tudomást vegyünk, és legalább annyiban állítsunk emléket azoknak, akik eltűntnek vannak nyilvánítva, hogy egy lufit felengedünk értük.

Vasárnap délután három órától változatos családi programokkal várják a nyíregyháziakat a Kossuth téren. Fellép többek között a Jonathán Mazsorett Csoport, a Hip-Hop Tánciskola, de lesz versenyaerobik bemutató és gyerekzumba is. A színpadi előadások mellett kísérőprogramok is lesznek, úgy mint ugrálóvár és gyöngyfűzés. Este hat órától sztárfellépők szórakoztatják majd a közönséget. Színpadra lép többek között Vastag Tamás, L. L. Junior és a Mystery Gang is. A nap végén – az Ezer Lámpás Éjszakája jelképeként – az eltűnt gyerekekért 500 léggömböt engednek majd a magasba.

Bruszel Dóra

Még több gyermeknapi program:

Városi Ovis Napot szerveznek a nyíregyházi óvodásoknak
Május 28-án és 29-én gyermeknapi rendezvényre várják a kicsiket a Sóstói Múzeumfaluba. A gyerekek megismerkedhetnek a hagyományokkal, megtudhatják, hogy nagyanyáink hogyan sütötték a kenyeret és milyen eszközökkel végezték a nagymosást. 4500 óvodást várnak a rendezvényre, akik ajándékot is kapnak. Tovább...

Belvárosi Gyermeknap a múzeumban
Május 31-én, vasárnap 10 órától gyermeknapi programokkal készül a Jósa András Múzeum. Tovább...

Gyermeknap a Sóstói Múzeumfaluban
Második alkalommal rendezi meg a közös gyermeknapot Nyíregyháza Megyei Jogú Város és a Baptista Egyház. Május 31-én, vasárnap a Sóstói Múzeumfaluban várják színes, érdekes programok a város legkisebb lakóit. Gyermeknapon bárki ingyenesen léphet be a Sóstói Múzeumfalu területére. A közös szervezés hagyományteremtő szándékkal valósult meg már az elmúlt esztendőben is. Tovább...