Várj, míg sötét lesz! – Ez lesz az évad utolsó bemutatója a Móricz Zsigmond Színházban

Az évad utolsó bemutatójára készülnek a Móricz Zsigmond Színházban. A Várj, míg sötét lesz című krimit Mészáros Tibor rendezi. A bemutató április 17-én lesz a Krúdy Kamarában.

Az évad legutolsó, egyben legsötétebb előadása készül a Móricz Zsigmond Színházban. A krimi-féle darabban három betörő keres egy elveszett játékbabát, egy rejtélyes játékszert.

Mészáros Tibor, a rendező kiemelte:

A thriller egy közelebb álló megfogalmazás, mert a sötétségét - bár a címe is Várj, míg sötét lesz -  az adja, de inkább egyfajta belső sötétségről szól, több értelemben is. Három nem túl gáláns úriember megkörnyékez egy hölgyet, aki nem is tud róla, hogy áldozat.  Ez a hölgy egy vak, kiszolgáltatott nő. Az ő belső sötétsége, ami egyrészt átszövi ezt a történetet, másrészt ezek az úriemberek szintén a nem túl gáláns létükből kifolyólag egy másfajta belső sötétséggel rendelkeznek.

Ez a két erő csap össze az előadásban. Nem Agatha Christie-féle nyomozó történet és nem gengszter sztori, inkább szórakoztató lélektani dráma születik a kamaraszínpadra. A VIDOR közönsége találkozhatott már Nyíregyházán ezzel a borzongásra és romantikára is szerződött színházi csemegével.

Nem azért kell izgulni, és nem azon kell gondolkodni, vajon ki volt a gyilkos és mit kell keresni. Itt az első pillanattól kezdve tudjuk, hogy mi az alapfelállás, és az adja a dolog érdekességét, hogy hogyan tudjuk átbillenteni a nézőket is afelé, hogy empátiával és izgalommal tudjanak közelíteni. Illetve néha igyekszünk meglepni őket, próbáljanak szinte kiszállni a történetből, vagy akár még jobban bejönni, és segíteni ennek a nőnek. Valóban a lélektan lesz az érdekes ebben az előadásban.

– mondta a rendező.

A tavaly Debrecenből Kaposvárra szerződött Mészáros Tibor klasszikus és zenés darabban, nagyszínpadi és kamara előadásban egyaránt játszik, és rendez is több műfajban. A közel sem talpig úriember Rák Zoltán, Tóth Zolka és Nagyidai Gergő lesz. A házaspár Kuthy Patrícia és Gyuris Tibor. A furcsa lány szerepében pedig Varga Fekete Kinga egyetemi hallgatót láthatjuk. Az angol drámaíró, Frederick Knott drámáját április 17-én, a Krúdy Kamarában mutatják be.