Varga Mihály: Az elmúlt években nagyon komoly fejlesztések és eredmények valósultak meg

Sorsdöntő választás előtt állunk, amivel eldönthetjük, hogy előre menjünk és ne hátra – mondta Dr. Szabó Tünde, Nyíregyháza fideszes országgyűlési képviselője egy hétfői, miniszteri sajtótájékoztatóján.

A város épül, szépül és dinamikusan fejlődik 2010 óta, a jövőben is a hasonló fejlesztések útján kell haladni – tette hozzá a képviselő, majd arra kérte a nyíregyháziakat, hogy menjenek el szavazni április 3-án és támogassák Orbán Viktort és a jelenlegi kormányt. A sajtótájékoztatón a város másik fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: április 3-án védjük meg az eddig elért gazdasági eredményeinket Nyíregyházán és országos szinten is. Dr. Vinnai Győző kiemelte, Magyarországon jelenleg 4 millió 700 ezren dolgoznak, a megyeszékhelyen is nagyon magas a foglalkoztatottság, köszönhetően annak, hogy Nyíregyháza a térség gazdasági motorja lett. Az elmúlt években Magyarország a gazdasági növekedés tekintetében is egy nagyon jó pályára került, és bár átmenetileg ezt megtörte a koronavírus időszaka, de 2021 végére visszanyerte az ország azt a lendületét, amit korábban gyűjtött össze – emelte ki nyíregyházi sajtótájékoztatóján Varga Mihály. A pénzügyminiszter hozzátette, több veszély is leselkedik ránk, egyrészt háború zajlik mellettünk, amiről úgy nyilatkozott, reméli minél hamarabb béke lesz Ukrajnában.

„Nem tudjuk, hogy a háború meddig tart, hogy a háborúnak milyen kiterjedtsége, milyen hatásai lesznek, abban azonban biztosak vagyunk, hogy a térség országaira és a gazdaságára nem hat pozitívan, fel kell egy ilyen időszakra készülnünk. A másik veszély az eredmények elvesztegetéséből fakadhat, hiszen április 3-án a magyar választók dönteni fognak. Az elmúlt években nagyon komoly fejlesztések és eredmények valósultak meg, a magyar lakosság jövedelme is jelentősen növekedett, látjuk, hogy a beruházásokon keresztül a kiskereskedelmi forgalmakon keresztül vagy éppen a munkaerőpiacon keresztül milyen pozitív változások történtek. Most tehát a választások egy olyan időszakot is jelentenek, amikor a magyar lakosságnak, a magyar választópolgároknak mérlegelni kell, hogy hogyan és milyen kormánnyal folytassák tovább április 3-a után.” – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a nyíregyházi sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó galéria

Varga Mihály pénzügyminiszter Nyíregyházán 20220307