Bajnok a Fatum Nyíregyháza! Nem rendezik meg a döntő hátralévő mérkőzéseit
Bajnok a Fatum

Mindenki nagy csatára, izgalmas mérkőzésekre számított a női röplabda Extraliga döntője során. A koronavírus azonban átírta a forgatókönyvet. A Fatum Nyíregyháza ellenfelénél, a Békéscsabánál ugyanis előbb 3, majd további 5 játékos koronavírus tesztje lett pozitív, így már a finálé első mérkőzésén sem léphettek pályára. Most kiderült, a többi találkozón sem játszhatnak. 

" Ahogy arról csütörtökön tájékoztattuk a Magyar Röplabda Szövetség versenybizottságát, döntőbeli ellenfelünket a FATUM Nyíregyháza csapatát, valamint a közvéleményt is, a Swietelsky - Békéscsabai Röplabda SE csapatánál újabb 5 játékos esetében merült fel a koronavírus-fertőzés gyanúja.
Klubunk azonnal reagált, és az érintett sportolókat hivatalos laborban antigén tesztnek vetettük alá, melyek eredménye minden esetben pozitív lett. Az erről szóló hivatalos dokumentumot a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége által elfogadott JELENTÉSI ÉS HALASZTÁSI PROTOKOLL szerint megküldtük az érintetteknek.
Tekintettel arra, hogy az érintett játékosok közül ketten is voltak közösségben az elmúlt 48 órában, így minden további játékosunk érintkezhetett fertőzött személlyel. 
Ebből kifolyólag a Békéscsabai Röplabda Sport Kft. vezetése csütörtöktől a felnőtt csapat edzéseit azonnali hatállyal felfüggesztette.
Jeleztük a Versenybizottság részére, hogy a női Extraliga döntőjének szombatra kiírt 2. találkozóját megrendezését a fentebb részletezett tények tudatában nem tudjuk megrendezni, valamint a jövő hét keddi 3. mérkőzésre sem áll módunkban elutazni.
A fenti nyilatkozatmegtételében a járványügyi szabályok betartása, az emberi egészség védelme, azaz csapatunk, valamint az ellenfél sportolóinak és stábtagjainak biztonságának maximális szavatolása vezetett bennünket. Úgy véljük, hogy jelen helyzetben ennek kell elsődlegesnek lennie, hiszen mindezek túlmutatnak a pályán elért eredményeken.
Az ügyben megkaptuk az MRSZ Versenybizottságának határozatát, amely szerint a Swietelsky-BRSE NB I-es csapata számára nem engedélyezi mérkőzés lejátszását 2021. április 17-ig, valamint a Swietelsky-BRSE – FATUM Nyíregyháza és a FATUM Nyíregyháza – Swietelsky-BRSE „Extraliga 1. helyért” mérkőzések eredményét 3:0 (75:0) arányban a FATUM Nyíregyháza javára írja
" - áll a Békéscsaba közleményében.

 

Mindez azt jelenti, hogy a Fatum Nyíregyháza lett a 2020/2021-es bajnokság aranyérmese. A csapat az utolsó pillanatig bízott abban, hogy a pályán dől el az első hely sorsa. A két együttes a Magyar Kupa döntőjében még megmérkőzhetett egymással, akkor a Fatum győzött. A mieink az alapszakaszt is megnyerték, mindössze egy vereséget szenvedtek a szezon során, így megérdemelt a bajnoki cím. Mindez azt is jelenti, hogy a következő idényben a Bajnokok Ligájában is indulhat az együttes.