Vandál rongálót fogtak el a rendőrök a nyíregyházi Continentál Arénában

Vandál rongálót fogtak el a rendőrök a nyíregyházi Continentál Arénában
Fotó: police.hu

Több millió forint kárt okozott a szándékos rongálással.

2021. június 11-én 5 óra 7 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Nyíregyházán a Continentál Arénában egy ember rongálást követ el. A járőrök haladéktalanul a helyszínre mentek, ahol egy megrongált gépkocsira, valamint a sportcsarnokba történt betörés nyomaira bukkantak. 

Az épületbe lépve rendhagyó látvány fogadta a járőröket. A padlót mindenhol tűzoltókészülékekből származó fehér por, és üvegszilánk borította, a csarnok küzdőterébe tűzoltótömlőből folyt a víz, megrongált italautomaták voltak a folyosón felborítva. A rendőrök, hogy a súlyosabb kár keletkezését megakadályozzák a vízcsapot elzárták, és elfogták az épületben jogosulatlanul tartózkodó 21 éves férfit.

A megalapozott gyanú szerint a férfi miután az utcán parkoló gépkocsi szélvédőjét betörte, a sportcsarnok oldalán felmászott az egyik vészkijárathoz, amit szintén betört, és ily módon bejutott az épületbe, ahol további súlyos, több millió forint összegű kárt okozott a szándékos rongálással. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozói a nyíregyházi férfit előállítása után rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, és őrizetbe vették.

A gyanúsított vallomásában ittas állapotára hivatkozott, elmondása szerint amiatt nem emlékszik a történtekre, de felelősséget vállal tetteiért.

 

Forrás: police.hu