Változó keret – Több helyen változott a Nyíregyháza Blue Sharks kerete

Több poszton is változott a Nyíregyháza Blue Sharks kerete a nyári szünetben. Fazekas Csaba, Szondi Ákos, Oláh Zoltán és Czura Attila távozott, helyükre egyelőre három új játékos érkezett.  Szobi Dániel 197 centiméter magas, az A csoportos TF Budapest csapatától igazolt Nyíregyházára.


Utoljára a 2017/18-as szezonban játszott a B csoportban, ahol a bajnokcsapat tagjaként 11,6 pontot átlagolt. A MEAFC-Miskolc csapatából érkezett Brúgós Olivér. 193 cm magas, 3-as poszton bevethető, agilis játékos, aki azon túl, hogy a felnőtt férfi csapatban kosárlabdázik, az akadémián edzőként dolgozik majd az utánpótláskorú gyerekek mellett. Dancsecs András is a Cápáknál folytatja. A 19 éves, 186 centi magas játékos egyes és kettes poszton egyaránt bevethető. András Szombathelyen nevelkedett, az előző szezonban az USA-ban, az Indiana University of Pennsylvania együttesében kosárlabdázott, korosztályos válogatott. 

- Fel kell venniük az új játékosoknak a ritmust, és mivel több poszton változott a csapat, így kell egy kis idő amíg összeáll a gárda. Remélem gyorsan beilleszkednek, igyekeztünk emberileg is olyan játékosokat hozni, akik hasonlóan gondolkodnak, mint a keret régebbi tagjai - mondta Siska János vezetőedző, Nyíregyháza Blue Sharks.

A Blue Sharks a jövő héten kezdi a felkészülést, ekkor egy kosaras tábort szerveznek gyerekeknek, és a felnőtt keret tagjai is részt vesznek az eseményen. Az első héten felmérések szerepelnek a programban, augusztus végén pedig már edzőmeccseket játszik a csapat. Ezek után dönt a szakmai stáb arról, hogy mely posztra igazol légióst.