Válogatott sportolók mellett amerikai atléta is Nyíregyházán készül a VB-re
Fotó: Kohut Árpád

Nem csak az öt nyíregyházi atléta készül az Atlétikai Centrumban, hanem több válogatott sportoló is a szabolcsi megyeszékhely létesítményét használva tréningezik. Szeles Bálint gátfutó már visszajáró vendég. Az egri atléta szerint itt minden feltétel biztosított. 

- Már télen is többször voltam Nyíregyházán, ez egy ragyogó létesítmény ahol a konditermi, a kinti és a benti edzéseket is egyaránt elvégezhetem. Úgy érzem jó formában vagyok, nagyon várom már a világbajnokságot, ahol hatalmas szurkolótábor előtt szeretnék egy jó eredményt elérni – mondta Szeles Bálint.

Nyíregyházán készül a VB-re két gerelyhajító, Moravcsik Angéla és Szilágyi Réka is. Mindketten voltak már korábban is az Atlétikai Centrumban. 

- Már a technikai csiszolás zajlik, most már tényleg a világbajnoksággal kelek és fekszem. Az országos bajnokságon sajnos kisebb sérülés miatt nem versenyezhettem a budapesti stadionban, így már nagyon várom a kezdést – mondta Szilágyi Réka.

Moravcsik Angéla az utolsó sorozatig vezetett a májusi nyíregyházi versenyen, de akkor végül a második helyen zárt. Most ő is itt készül a VB-re.  

- Szinte már hazajárok Nyíregyházára, nagyon szeretek az Atlétikai Centrumban tréningezni, mert minden adott a munkához. A világbajnokságon várhatóan telt ház előtt versenyezhetünk, ami engem nagyon motivál, és szeretném megjavítani az egyéni csúcsomat – mondta Moravcsik Angéla.

Nem csak a magyar válogatott tagjai készülnek Nyíregyházán, hanem az Egyesült Államokból is itt tréningezik egy kalapácsvető. 

- A környező országokban már ismerik az Atlétikai Centrumot, sokan jönnek hozzánk edzeni, de most a VB kapcsán az egyik amerikai sportoló is minket választott, és nagyon elégedett nyilatkozott a körülményekről. Már mindenki nagyon várja a világbajnokság rajtját, a Sportcentrum öt atlétájának is szoríthatunk, reméljük eredményesek lesznek – tette hozzá Vas László szakágvezető.

A világbajnokság augusztus 19-én kezdődik.