Megpezsdül az élet a Jósavárosban is: koncertek, gasztronómia, sport a terítéken!

Majdnem fél évszázada rendezik meg a Jósavárosi Napokat augusztus 11-12-én az Ungvár sétányon. A pénteki sportnapot követően szombaton többek között színpadi előadások, kézműves foglalkozások, tűztánc show, cukorágyú, élő mesefigurák várják a látogatókat. A program a Jósavárosban működő civil szervezetek, az Együtt a Családért Kulturális Egyesület, a Gyermekekért, Fiatalokért és Családokért Közhasznú Egyesület, illetve a Váci Mihály Kulturális Központ szervezésében valósul meg.

Szombaton délután 3 órakor hagyományos jelleggel a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport hangos előadása jelzi majd a lakosságnak, hogy elkezdődött az idei Jósavárosi Napok kavalkádja. Fél 4-kor dr. Kovács Ferenc polgármester köszönti az érdeklődőket. Az egész napos rendezvény során bemutatkoznak a helyi civil szervezetek, lesz néptánc, színpadi produkciók, bemutatók, este a VOX utcabállal zárja a rendezvényt, de előtte még egy tűztánc show-t is bemutatnak. Idén ez lesz a 49. alkalom, hogy megrendezik az eseményt.

„Hagyományteremtő jelleggel rendezzük a Jósavárosi Napokat – valóban 49. alkalommal. A célunk, hogy a közösséget, a nyíregyházi és a jósavárosi civil szervezeteket be tudjuk mutatni egy helyen és a lakosoknak kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget nyújtsunk, ahol nemcsak szórakozhatnak, hanem informatív programokkal látjuk el őket. Legyen szó az egészségügyi vonalról, preventív vonalról, de a fogyatékossággal élők életét is be tudjuk számukra mutatni” – mondta el Nagy Szabina, a Gyermekekért, Fiatalokért és Családokért Közhasznú Egyesület elnöke.

A színpadi programok mellett az Ungvár sétányon lesznek kitelepülések, termékkóstolók, kecskelábú asztalokon 15 helyszínen ismerkedhetnek meg az érdeklődők akár a vármegye kulturális értékeivel, vagy Nyíregyháza helyi termelőivel. Idén 3. alkalommal Ilk község önkormányzata is kitelepül.