Egyéni csúcsjavítás és érmek

Jól szerepeltek a nyíregyházi úszók a nemzetközi és a korosztályos versenyeken. Hatházi Dóra és Sztankovics Anna is ott volt Kínában az Egyetemi Világjátékokon, Barna Bianka Dorottya pedig az EB-n képviselte a Sportcentrumot. 

A hét elején érkezett vissza Kínából az Egyetemi Világjátékokról Sztankovics Anna és Hatházi Dóra. A Nyíregyházi Sportcentrum mindkét úszója negyedik lett a versenyen, utóbbi egyéni csúcsot is javított. 

- A középdöntőben elért eredménnyel elégedett vagyok, sikerült megdöntenem az egyéni csúcsot, sajnos a döntő előtt kisebb betegség miatt már nem voltam a legjobb állapotban, de elégedett vagyok a negyedik hellyel - mondta Hatházi Dóra. 

Barna Bianka Dorottya a korosztályos EB után az ifjúsági magyar bajnokságon vett részt. Két ezüstéremmel tért haza, mégsem teljesen boldog.

- A kétszáz az igazi számom, ott szerettem volna megszerezni a bajnoki címet, ami most nem sikerült. Hosszú szezon van mögöttünk sok versennyel, jól jön majd egy kis pihenő - mondta Barna Bianka Dorottya. 

Sűrű volt a menetrend az úszók számára, és nem volt egyszerű ennyiszer formát időzíteni. Ráadásul  tavasszal betegségek is hátráltatták a munkát, de az elért eredményekkel elégedett a szakág vezetése. 

- Úgy érzem jó eredményeket ért el a csapat, sok nemzetközi versenyre kijutottak az úszóink, és sikerült javítani eddigi legjobbjukon. Sztankovics Anna a jövőben is Nyíregyházán készül, a cél pedig az olimpiai kvalifikáció - monta Urbin Tamás szakágvezető. 

A sportolók munkáját segíti, hogy az új uszodában minden feltétel biztosított a munkához. Sok gyerek is elkezdte az úszást. 

- Délutánonként a parkoló tele van szülőkkel akik a gyerekeket edzésre hozzák. Vannak tehetségek akik rendszeresen járnak versenyekre is, és az uszodában minden adott a felkészülésükhöz - tette hozzá Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

Az úszók most három hét pihenőt kapnak, majd megkezdődik a felkészülés az őszi szezonra.