Válogatott röplabdás készül a Fatum keretével - Szakmáry Gréta szülővárosában tréningezik

Ismerős arcot fedezhettünk fel a női röplabdások edzésén. Szakmáry Gréta is a Fatum Nyíregyháza keretével készül, ám - egyelőre - nem tér vissza szülővárosának csapatába. A válogatott röplabdás Németországban légióskodik, de a járvány miatt Nyíregyházán ragadt, és megkérte a Fatum vezetését, hogy az együttessel tréningezhessen. 
 

- Amikor hazajöttem, két hét önkéntes karantént vállaltam, és otthon edzettem. Hosszú volt az elmúlt szezon, a nyarat is végig dolgoztuk, így ránk fért a pihenés, de nem így gondoltam. A kötelező otthonlétet nehezen bírtam, de szerencsére május elejétől enyhítettek a korlátozásokon, lehet közösen edzeni. Azonnal hívtam Kőhalmi Richárdot a Sportcentrum vezetőjét, aki megengedte, hogy a többiekkel készüljek. Nagyon jó ide visszajönni. Év közben is mindig nagyon várom, hogy hazatérjek, de furcsa, hogy 18 éves korom óta nem élek otthon, most viszont sok időt tölthetek anyukámmal  - mesélte Szakmáry Gréta.

A játékos bízik abban, hogy nyáron a válogatott edzőtábora is elindul, őszre pedig visszatérhet klubjához Németországba.

- Volt már, hogy év közben egy hosszabb szünet után alig találtam el a labdát, most viszont 1,5 hónap után szerencsére ilyenről szó nincs. Mintha ki sem hagytam volna! Folyamatosan erősítettem, mert nyáron a válogatottal is komoly céljaink vannak, kell a jó kondi. A tervek szerint augusztusban EB selejtezőt játszunk, a célunk pedig az, hogy kiharcoljuk az EB részvételt. Július 3-án indulna a felkészülés - tette hozzá Szakmáry Gréta. 

A korábbi nyíregyházi tréner, Hollósy László szintén Németországban folytatja, a VfB Suhl LOTTO Thüringen női röplabdacsapatának vezetőedzője lesz.A 43 éves szakember érkezését hivatalosan is bejelentette a klub.