Válogatott röplabdameccsek - győztek Nyíregyházán a magyarok

Válogatott röplabdameccsek - győztek Nyíregyházán a magyarok

Győzelemmel kezdte a magyar női röplabda válgotott szereplését az Európa Ligában. Bár az első szettet a franciák nyerték a Continental Arénában rendezett találkozón, a folytatásban remekül játszottak a mieink, és megnyerték a találkozót. A csapatban a Fatum Nyíregyháza liberója, Tóth Fruzsina is pályára lépett, a nyíregyházi születésű Szakmáry Gréta pedig a legeredményesebb játékos lett. 

Magyarország - Franciaország 3-1 (–23, 16, 20, 19)

Magyarország: Dékány 6, Pekárik 8, Miklai 5, Szakmáry 16, Pintér 4, Tálas 3. Csere: Molcsányi, Tóth F. (liberó), Bleicher 3, Németh A. 9, Pallag, Bokorné Liliom 3, Nagy E. 2, Sándor 9. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt.

Franciaország: Steux-Caleyron 3, Fidon Lebleu 15, Mayer 2, Orle 9, Cazaute 19, Olinga-Andela 9. Csere: Bernard, Gelin (liberók), Davidovic, Oliveira-Souza. Szövetségi kapitány: Emile Rousseaux.

Jan De Brandt: – Nagyon boldog vagyok, hiszen mindenki játszott, csak Pallag Ágival spóroltam kicsit egy kisebb sérülés miatt. Az Európa-ligában egyetlen dolgot kell bizonyítaniuk a játékosoknak: hogy megérdemlik a válogatottságot, és építeni kell a játékkapcsolatokat. Nagyon jó reakciókat kaptam a lányoktól, mindenki küzdött, a harmadik játszmában másik csapat szerepelt, és bizonyított. Jó, hogy sikerült győzelemmel kezdeni, ez részben azért is sikerült, mert az ellenfelünk sokat hibázott.

Emile Rousseaux: – Nyilván nem vagyok elégedett, hiszen veszítettünk, de egyébként jobban játszottunk, mint vártam. Nem tudtunk ugyanolyan színvonalon röplabdázni minden szettben, és el kell ismernem, jelenleg jobb a magyar válogatott, a magas labdákat jobban játszotta meg, mi pedig sok hibát követtünk el.

A férfi válogatott Bosznia-Hercegovina ellen játszott, és nagy csatában 3-1-re nyert. 

Férfi Európa Liga, 1. forduló:

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 3-1 (22, –20, 23, 17)

MAGYARORSZÁG: Dávid Cs. 21, Szabó A. 4, Kalmár 10, Horváth K. 14, Flachner D. 4, Keen. Csere: Bán (liberó), Magyar, Bozóki 4. Szövetségi kapitány: Bogdan Tanase.

BOSZNIA: L. Sormaz, Ristic 14, Colo 4, Osmanovic 16, N. Sormaz 11, Gajic 6. Csere: Mustafic (liberó), Vidovic, Milovanovic 2, Didovic 2. Szövetségi kapitány: Edin Bakovic.

Bogdan Tanase: – Volt erőnk. Büszke vagyok a srácokra, ahogyan játszottak, különösen Szabó Alpárra, aki kisebb sérüléssel, Horváth Kristóf pedig betegséggel küzdött. Ezek a játékosok azok, akik nyílt szívvel jöttek a válogatottba, és őszintén igen, nehezen élték meg, hogy mások nem jöttek. Téma volt köztük, de fordított pszichológiával ezt igyekszem arra használni, hogy motiváljam és erősítsem őket.

Edin Bakovic: – Öt év után ez az első válogatott meccsünk, nagyon fiatalok alkotják a válogatott, szóval ez jó meccset vívtunk. Volt esélyünk megnyerni a harmadik játszmát, de hibát követtünk el. A magyar együttes tapasztaltabb, kihasználta.

Fotó:hunvolley.hu