Válogatott meghívók - Az Aqua SE két fiatal játékosa is a nemzeti csapat keretének tagja

Folytatódott a bajnokság az Aqua SE vízilabda csapatai számára. A mieink a Cegléd és a Hódmezővásárhely ellen játszottak. A nyíregyháziak közül két játékos is meghívást kapott a korosztályos válogatottba. 

A Cegléd elleni találkozók után már a Hódmezővásárhely volt az ellenfél a következő bajnoki fordulóban az Aqua SE vízilabda együttesei számára. A serdülő, a gyermek és az ifi csapat is remek mérkőzéseket vívott a bajnokságban, a nyíregyházi játékosokra pedig a nemzeti csapatnál is felfigyeltek.  

- Van két ifjú tehetségünk, akiket behívtak az U14-es válogatottba. Egyikük a kapusunk, Haraszti Vendel, a másik pedig a mezőnyjátékos Székely Ábel. Mindkettejük edzője Hatvani Péter, és ez is bizonyítja, hogy az utánpótlás nevelés nem állt meg, és sikeresen tudjuk végezni a munkánkat – mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

A Baby bajnokságban két csapata vesz részt a klubnak, külön egy lány együttes is indult, és a debreceni forduló előtt az Aqua SE a második helyen áll. A vírushelyzet miatt a bajnoki lebonyolításban van változás, a fordulókat előrébb hozták, így a hétvégén még lesznek OB meccsek, utána viszont egy hosszabb leállás következik, és csak március 21-én lesz a következő találkozó. Addig egy alapozás vár a játékosokra, az új uszoda viszont megkönnyíti a munkát.

Az Aqua SE a korábbi évekhez hasonlóan idén is szeretne Nyíregyházára csábítani válogatott sportolókat. Korábban a hétvégén az olimpiai részvételt kiharcoló női válogatottból Keszthelyi Rita, Gangl Edina és Szűcs Gabriella is találkozott már a gyerekekkel, és szó van arról is, hogy a járvány után az UVSE egy bajnoki mérkőzését Nyíregyházán vívja, ezzel is népszerűsítve a vízilabdát.