Vállalni kell Mikónak a felelősséget!

Elképesztő az a magyarázkodás, amelybe Mikó Dániel kezdett a tegnapi napon. Elvárjuk, hogy nyíltan és őszintén vállalja a felelősséget döntéséért és adjon válaszokat az alábbi kérdésekre!

Miért nem államilag garantált betétben helyezte el a nyíregyháziak által rábízott 300 millió forintot?
Mi volt annak az oka, hogy az általa lekötött értékpapírok lejárata a 2015. év végére, illetve a 2016. év elejére lett időzítve?
A Társulat vezetőjeként tisztában volt vele, hogy a lakossági hozzájárulások lehívására idén májusban sor kerül és semmi sem indokolta, hogy magasabb hozamú, de kockázatot rejtő kötvényekbe fektesse a pénzt?
Mikó Dániel, illetve hozzátartozója vett-e fel üzletkötői jutalékot a lekötések kapcsán?
Fűződött-e személyes érdeke, anyagi haszna a kötvényügylethez?
Mit tett a Hungária-botrány kirobbanása után annak érdekében, hogy a Questornál akkor még meglévő, általa lekötött 197 millió forintot kimentse?
Miután nyilvánvalóvá vált, hogy nem fér hozzá az elbrókerezett 300 millió forinthoz, miért hallgatott erről csaknem két hónapig?

Ezek a valódi kérdések. Felkérjük ezért Nyíregyháza MJV Közgyűlésének minden frakcióját, hogy az eddig tapasztalt politikai haszonszerzés és a valódi probléma elkenése, takargatása helyett, a nyíregyházi polgárok érdekében azt segítsék, hogy ezen kérdésekre válaszok születhessenek! Hagyjanak fel azzal a törekvésükkel, hogy egy, a várostól függetlenül működő Társulat vezetőjének hibás döntését összemossák Nyíregyháza önkormányzatával, amely a teljes nyilvánosság mellett azon dolgozik, hogy ezt a mások által előállított problémát kezelni tudja. Ne hátráltassák, hanem segítsék ezt a munkát városunk polgárainak érdekében!

Nyíregyházi Fidesz Szervezet