Vállalná a nemzetközi indulást a Fatum Nyíregyháza - Akár a BL is szóba jöhet

Nem megszokott látvány áprilisban, hogy üres a Continental Aréna küzdőtere. A női röplabda  bajnokságban ilyenkor rendezik a legfontosabb mérkőzéseket, ekkor dől el a bajnoki cím sorsa. 20 éve épp ekkor szerezte első aranyérmét a Nyíregyháza, amit szeretett volna méltón megünnepelni. De hiába a több hónapos szervezőmunka, hiába mondtak igent a meghívásra a korábbi játékosok, a jubileumi ünnepséget nem lehetett megtartani a koronavírus-járvány miatt. A Fatum Nyíregyháza vezetése viszont már a jövőt tervezi. Ehhez persze az is kell, hogy a névadó támogató biztosítsa a klubvezetést arról, hogy a jövőben is a csapat mögött áll. 

-    Szóba sem került a Fatum részéről, hogy a kialakult gazdasági helyzetben elhagyná a csapatot, sőt! Azt kértem a vezetőségtől, hogy vázolják fel az elképzelésüket, ami megtörtént, és nagyon szimpatikus volt. Szeretnénk a következő szezont is felkészülten elkezdeni – mondta Litvai Zoltán, a Fatum Property ügyvezetője. 

A Fatum Nyíregyháza a jövőben is megmérettetné magát nemzetközi porondon is, A magyar szövetség az elmúlt évek jó eredményeinek köszönhetően egy szabadkártyát kér a nemzetközi szövetségtől a Bajnokok Ligájára vonatkozóan, így ha valamelyik európai klub nem tudja vállalni az indulást, két magyar gárda vehetne részt a legrangosabb sorozatban.

Ami a hazai erősorrendet illeti, itt a tervezet szerint az MRSZ a mögöttünk lévő csonka szezon, és az azt megelőző idény bajnoki és kupaeredményeit venné figyelembe. 

-    A Fatum Nyíregyháza teljes mellszélességgel áll a nemzetközi kihívás elé. Ha esetleg indulhat a csapat a BL-ben, ott szeretnénk helyt állni. A játékoskeretet ehhez meg kell erősítenünk, bár a magyar bajnokságban is minden évben nőtt a színvonal. Ha az ember a Bajnokok Ligájában jól akar szerepelni, ahhoz jó játékosok kellenek, hiszen nem csak a klubot, a várost képviseli ilyenkor az együttes, hanem Magyarországot is – tette hozzá a csapat főszponzora. 

A magyar magot szeretné együtt tartani a klub. Itt már több játékossal megegyezett a Fatum Nyíregyháza. 

-    Nyugodtan modhatom, hogy 3-4 hete intenzíven tárgyalunk a magyar játékosokkal, és szinte mindenkivel sikerült megállapodnunk. Jeleztük a lányoknak, hogy akkor is számítunk rájuk, ha esetleg októberben nem indulhat el a szezon, de ők is elkötelezték magukat a klub mellett. A következő napokban be is jelentjük a szerződéskötéseket – mondta Litvai Zoltán.