Vállalkozásoknak segíthet a mikrohitel – Konferenciát szervezett a Primom Alapítvány

Kisvállalkozásoknak segíthet a mikrohitel. A megyében az elmúlt 25 évben több mint ötezer vállalkozás vette igénybe a pénzügyi lehetőséget. Többek között ez is szóba került azon a konferencián, melyet a Primom Alapítvány szervezett Nyíregyházán.

A PRIMOM Alapítvány az Európai Bizottság támogatásával szervezte azt a nemzetközi szakmai konferenciát, melynek fő témája a mikrohitelezés jelene és jövője volt. A PRIMOM Alapítvány hazánkban elsőként nyerte el három évre az Európai Bizottság „Az Európai mikrohitelezési eljárási és beszámolási szabvány” teljesítését igazoló tanúsítványát, melynek célja a 28 uniós tagállamban a mikrofinanszírozás. Sok vállalkozásnak jelenthet ez segítséget, az alapítvány pedig igyekszik gyorsan elbírálni a hitelkérelmeket.

Alapvetően gyorsan zajlik a hitelelbírálás, de ehhez a vállalkozás is kell, hogy ideőben minden szükséges dokumentumot benyújtson.

- mondta Hargitainé Tolnai Andrea a Primom Alapítvány ügyvezető igazgatóhelyettese.

A szakmai program meghívottjai hazai és nemzetközi szervezetek voltak, melyek a mikrovállalkozások számára biztosítanak forrásokat, kiemelt figyelmet fordítva azokra a gazdálkodókra, melyek valamilyen okból nem kaphatnak kereskedelmi banki hitelt. A kezdő vállalkozók például még nincs egy lezárt üzleti évük. A mikrofinanszírozás közel 25 éves múltra tekint vissza, melynek során Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint ötezer vállalkozás fejleszthette üzleti tevékenységét, növekedhetett a hitel igénybevételével. A PRIMOM Alapítvány az Országos Mikrohitel mellett - melyhez a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány nyújt forrást - jelentős saját forrásból is biztosít a megyei vállalkozásoknak Helyi Mikrohitelt, mely országosan szinte egyedülálló módon agrárvállalkozások, családi gazdálkodók és őstermelők számára is elérhető. A szakmai konferencián a plenáris ülések mellett lehetőség volt tapasztalatcserére is.

Kapcsolódó galéria

Primom mikrohitel tájékoztató