Valdez nélkül folytatják a röplabdások
A venezuelai játékosra már nem számíthat a szezonban a Fatum-Nyíregyháza.

A nyíregyházi női röplabdások a Békéscsabától, a jászberényiek a Gödöllőtől kaptak ki a negyeddöntőben, így a két vesztes nem jutott a legjobb négy közé. A folytatásban az 5-8. helyért folyik csata. A Jászberény ellen nem számíthat venezuelai légiósára a csapat, mivel Nelmaira Valdez térdszalagja megsérült, így a bajnokság hátralévő részében már nem szerepelhet. A szakmai stáb így nehéz találkozóra számít.

- A Jászberény szoros mérkőzéseket vívott a Gödöllővel a negyeddöntőben. Fanatikus szurkolótáboruk van, telt ház előtt játszhatnak hétről-hétre, ami sokat segít nekik. Mi olyan eredményt szeretnénk elérni az első találkozón, hogy azt érezzék, esélyük sincs ellenünk. Nem lesz könnyű pótolni kieső légiósunkat, de bízom abban, hogy sikerül - mondta Erdősné Balogh Erika, a Fatum-Nyíregyháza edzője. 

A Jászberényi elleni párharc két nyert mérkőzésig tart. Az első meccset szombaton 18 órától rendezik a Bujtosi Csarnokban, míg Jászberényben egy hét múlva lépnek pályára a csapatok. A párharc első mérkőzését a Nyíregyházi TV hétfőn este felvételről közvetíti. 

Dankó L.