Vád alá helyezték a 41-es főúton ámokfutó férfit

Zsíros Zsolt főügyész közleményében felidézte, a vádirat szerint a 25 éves férfi 2014. május 23-án a reggeli órákban személygépkocsijával a 41-es számú főúton Nyíregyházáról Oros felé haladt a belső forgalmi sávban. Ennek során utolérte az előtte szabályosan haladó motorkerékpárost, majd erőteljes gyorsítással hátulról feldöntötte a motorkerékpárt. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, míg a motorkerékpárban 300 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A vádlott továbbhaladt a főúton Apagy irányába, majd néhány perc múlva visszafordult Nyíregyháza felé. A rendőrök ekkor már keresték, próbálták megállítani, azonban a vádlott a rendőri felszólításra sem állt meg. Sőt, áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol árokba szorította a vele szemben szabályosan közlekedő egyik kisteherautót. Ebben a balesetben senki sem sérült meg – ismertette a főügyész.

A férfi a helyszínről nagy sebességgel továbbhajtott Nyíregyháza felé, melynek során a szemközti oldalon álló és megkülönböztető fényjelzést használó rendőrségi gépkocsinak ütközött, melyben szintén közel 300 ezer forintos kár keletkezett. Az ütközés miatt a vádlott elvesztette uralmát a gépkocsi felett, sodródni kezdett, majd nekiütközött egy szemből szabályosan közlekedő személygépkocsinak, melynek vezetője csonttöréses sérüléseket szenvedett.

Zsíros Zsolt hozzátette, a rendőrök ezután tudták elfogni a vádlottat, akiről megállapították, hogy különböző nyugtató gyógyszerek hatása alatt vezette gépkocsiját. Az ámokfutó nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel úszta meg a baleseteket.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a férfit segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, kétrendbeli közúti veszélyeztetés bűntettével, egyrendbeli súlyos testi sértést okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és kétrendbeli rongálás vétségével vádolja. Az ügyész börtönbüntetés, járművezetéstől eltiltás és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a bíróságnak – közölte a főügyész.

MTI