Üzemel a jégpálya – Kell a védettségi igazolvány, de a maszk nem mindenhol kötelező

Töretlen a Nyíregyházi Városi Jégpálya népszerűsége a november 12-ei nyitás óta. A korcsolyázókat a hét minden napján várják az 1800 négyzetméteres jégfelületre. A jelenlegi járványügyi szabályok szerint a belépés védettségi igazolványhoz kötött, a maszkot pedig csak ajánlott korcsolyázás közben viselni.

A Szabolcsi Sólymok és a Debreceni Hoki Klub mérkőzését tartották vasárnap délelőtt a Nyíregyházi Városi Jégpályán. A délelőtt még a sportolóké volt, de délután már mindenki számára megnyitotta a kapuit a jégpálya. November 12-én, alig másfél hete lehetett először korizni a pályán, nagy volt az érdeklődés a pénteki nyitáson, a népszerűség pedig azóta is töretlen. Kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat vasárnap délután is.

Járványügyi szabályok

A Sportcentrum a járványügyi helyzet miatt úgy döntött, csak védettségi igazolvánnyal látogatható a jégpálya, a napokban érvénybe lépett új kormányrendelet pedig további szabályokat vezetett be. Ez alapján a belépés és az ott tartózkodás során kötelező az orrot és szájat folyamatosan elfedő maszk viselése. Korcsolyázás közben a maszkviselés nem kötelező, de ajánlott. 18 éven aluliak csak koronavírus ellen védett személy társaságában léphetnek be a Nyíregyházi Városi Jégpályára.

Közösségi tér

A pálya 2018 tavaszán nyitotta meg először kapuit, mind a nyíregyháziak, mind a sportolók régi vágya teljesült a beruházással.

Több mint három éve működik már itt, Nyíregyházán ez a jégpálya, nagyon közkedvelt, nemcsak a fiatalok, hanem az idősek körében is. A péntek esték, illetve a szombat esték, mondhatom azt, hogy közösségi térré alakultak itt nálunk, hiszen a fiatal korcsoport nagy létszámban van itt velünk. Előfordul az, hogy több mint öt-hatszázan is itt vannak a jégpályán és egyszerre korcsolyáznak. Aki eljön hozzánk, az láthatja, hogy milyen örömet okoz ez a városlakóknak” – mondta Hajnal Gusztáv, a Nyíregyházi Sportcentrum üzemeltetési igazgatója.

Nyitvatartás

A pálya 1800 négyzetméteres jégfelület, szabvány méretű, lelátóval felszerelt sportlétesítmény. Fűtött öltöző és büfé is a vendégek rendelkezésére áll, a hét minden napján.

Mindennap nyitva van a városi jégpálya, tehát aki korcsolyázni szeretne, az mindennap megteheti, hiszen hétfőtől péntekig az esti órákban van közönségkorcsolyánk, szombaton meg vasárnap egész nap igénybe vehetik a városlakók a pályát, itt azért fontos figyelni, hogy elsősorban a hétvégi mérkőzések miatt ez a nyitvatartási idő egy picikét módosulhat” – tette hozzá Hajnal Gusztáv.

Zene és korcsolya

Az elmúlt években több rendezvényt is szerveztek, például jégdiszkót, ez viszont a jelenlegi járványhelyzet miatt valószínűleg elmarad és inkább a sportrendezvények szervezésére koncentrálnak. Természetesen a zene attól még szól, korcsolyázni lehet, akár korit bérelni is, tehát így is mindenki jól érezheti magát a Nyíregyházi Városi Jégpályán.