UV képekből kiállítás! Hamarosan különleges tárlat várja az érdeklődőket a Könyvtárban

„Hajnal van. A kapuban állok. Itt is, ott is egy-egy birodalmat látok. Teljes vagyok. Teljes a pillanat. Átesik az eső, onnan-ide és itt is marad. Nyitva van a kapu, minden Ott égő gyertya, beleolvad Itt a lángoló napba. Nem mozdulok. Nincsenek szavak. Nincs ketrecbe zárt szél, ő mindig szabad.”

Az idézet Mihálka Györgytől, alias Bőröndtől való. Tavaly év vége felé írtam Róla cikket. Akkor úgy fogalmaztam:

Pozitív tartalmú, elgondolkodtató, előre mutató olaj- és akvarell festményeit sokan szeretik, egyből felismerik. Vannak visszatérő életérzései és így visszatérő alakok, szimbólumok is a vásznakon. Alkotásain sokszor láthatunk szárnyaló madarakat, sejtelmes isteni jelenlétet.

De most valami mást kaphatunk Tőle és alkotótársaitól. Szük Norbert, Sipeki Péter és Papp Norbert is kiállít a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár III. emeleti kamaratermében. Különleges technikával készült képekkel, U-Világítótornyok címmel várják az érdeklődőket, azokat, akik szeretnének látni egy UV lámpákkal megvilágított misztikus világot a sötétben.

Azt kérik a látogatóktól, legyen rajtuk valami fehér – akár egy póló, egy sál, hogy még látványosabb legyen az összkép. A tárlat megnyitója október 14-én hétfőn 17 órakor lesz. Az alkotások november 4-éig tekinthetők meg.

 

Rutkai