Útfelújítások városszerte – Elkészült a Bujtos utca, máshol folytatódik az aszfaltozás

A koronavírus-járvány ellenére is számos útjavítási és -építési munkálatot tudott befejezni idén a városüzemeltetési társaság. Ezek egyik legutóbbi helyszíne a Bujtos utca volt, itt a költségvetési átcsoportosítások után tudtak felújítani egy 500 méteres szakaszt. Pár napon belül a sulyánbokori bekötőúton is elindul a beruházás.

Az elmúlt napokban még korlátozások mellett tudtak az autósok közlekedni a Bujtos utcán, keddre viszont befejeződött a felújítás. A Hunyadi utca és a körút közötti 500 méteres szakaszon dolgoztak a városüzemeltetési társaság szakemberei. Felmarták az utat, szintbe helyezték az aknaelemeket, hétfőn pedig leaszfaltozták az utcát. Még apróbb takarítási munkálatok és a burkolati jelek felfestése van hátra.

Folyamatos a munka

Úgy tűnik, az időjárás is kedvez még a felújításoknak – mondta Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója:

„Az időjárás még most lehetővé teszi, hogy aszfaltozni tudjanak. Nyilván nem a ma reggeli -6, -7 fokra gondolok, hanem a napközbeni 0, 2-3-4 plusz fokokra.”

A járvány miatt a társaság költségvetését is át kellett gondolni és újratervezni, voltak olyan szakaszok, amelyek alapból is a tervek között szerepeltek, de például a Bujtos utca munkálatait is az átcsoportosítások után tudták finanszírozni.

Kilenc helyszín

„A Gálya utca már nyáron elkészült, folyamatban van a Felhő utca, Felhő köz aszfaltútjának a kiépítése, ezek a munkálatok a héten megtörténnek. Folyamatban van a Simonyi Óbester és az Orgona utca felújítása, illetve a Bujtos utcához hasonlóan már elkészült a Csillag, a Nyírfa és a Tábor utca, valamint a Törzs utcai kerékpárút felújítása. Még egy szakasz felújítása fog megtörténni 1-2 héten belül, ez a sulyánbokori bekötőút” – tette hozzá Dicső Péter.

Okoszebrák

Nemcsak az autósok közlekedhetnek biztonságosan Nyíregyházán, még idén három helyszínen okoszebrát alakítanak ki a város különböző pontjain, a Sóstói–Stadion, Sóstói–Etel köz, Kállói–Zimony utak keresztezésében található gyalogátkelőhelyeknél. Ez a beruházás már a Magyar Közúthoz tartozik.

Kapcsolódó galéria

Új aszfaltút a Bujtos utcán