Útfelújítás a külterületeken is – Elkezdődött a munka az Oláhréti úton
Fotó: Szarka Lajos

Megújul az Oláhréti út, több mint 1,2 kilométeres szakaszon. A NYÍRVV saját forrásból biztosítja a 123 és fél millió forintos beruházást. Az elmúlt években jelentősen javult a város úthálózatának minősége, nemcsak a belvárosi részeken, hanem a külterületeken is.

Szerda délelőtt elkezdődtek a munkálatok az Oláhréti úton, ezt a szakaszt is felújítja a városüzemeltetési társaság. A NYÍRVV a közbeszerzési eljárás után, szeptember végén megkötötte a vállalkozási szerződést, most pedig a gépek is elkezdtek dolgozni a császárszállási helyszínen.

Új aszfaltburkolat

Az Oláhréti utat a 4-es számú főúttól egészen a Kárász utcai kereszteződésig korszerűsítik. A beruházás költsége nettó 123 és fél millió forint.

1276 méter hosszban tudjuk megújítani az aszfaltburkolatot, négy méter széles aszfaltcsíkot kap az út és másfél méteres padkát. A kivitelezés december közepére kell, hogy befejeződjön, de előreláthatólag november végére minden el tud készülni” – mondta Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója.

Fontos a külterület

A NYÍRVV még 2013-ban kezdett el az önkormányzattal közösen utakat építeni és felújítani, az Oláhréti út munkálatai is ehhez a programhoz tartozik. A több mint százmillió forintos fejlesztést saját, önkormányzati forrásból finanszírozzák.

A külterületek fejlesztése is fontos, mind az önkormányzat, mind a NYÍRVV Nonprofit Kft. számára. Nyilván ezen a területen egy elég nagy lemaradást kellett pótolnunk, de az elmúlt években sikerült valamilyen szinten ezt a lemaradást pótolni” – tette hozzá Dicső Péter.

Az útfelújítások folyamatosak Nyíregyházán. Az önkormányzati források mellett többek között egy nagyszabású, ötmilliárd forintos beruházás is biztosítja a fejlesztések megvalósítását. Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években jelentősen javult a város úthálózatának minősége, nemcsak a belvárosi részeken, hanem a külterületeken is.

Kapcsolódó galéria

Megkezdődött az útfelújítás az Oláhréti úton