Ütemezetten zajlik az oltás – Húszezer fő kap védettséget a megyében ezen a héten
Fotó: Szarka Lajos

Ütemezetten zajlik az oltás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A következő napokban több mint húszezer fő szerezhet védettséget a koronavírus ellen. A szakemberek továbbra is felhívják a lakosság figyelmét, hogy ha eddig még nem tették meg, regisztráljanak az oltásra.

 

A Megyei Oltási Munkacsoport kedden ismét online értekezleten értékelte az elmúlt napok oltási tevékenységét. A jelenlévő szakembereket Román István kormánymegbízott, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke arról tájékoztatta, hogy az elmúlt héten a rendelkezésre álló vakcinákat csaknem teljes körűen beoltották Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – olvasható a kormányhivatal közleményében. Újabb szakmakörrel bővült a beoltottak köre, így a rendvédelmi dolgozók is megkapták a vakcinát, valamint azok az egészségügyi dolgozók is megkaphatták az oltást, akik igényüket a közelmúltban jelezték.

Elegendő vakcina a második oltáshoz

A megyébe folyamatosan érkeznek a vakcinaszállítmányok, így megfelelő ütemben tudják folytatni a lakosság oltását és természetesen rendelkezésre állnak az emlékeztető oltások beadásához szükséges készletek is – hangsúlyozta a kormánymegbízott. Az előttünk álló napokban az AstraZeneca oltóanyagával folytatódik a regisztrált idősek oltása a legnagyobb háziorvosi praxisokban. A Pfizer-BioNTech és Szputnyik oltóanyagokat pedig továbbra is a kórházi oltópontokon kaphatják azok, akiket a háziorvosuk oltásra kijelöl.

A háziorvos dönt

Összességében így több mint 20 ezer, megyénkben élő honfitársunk szerezhet védettséget a következő napokban. Ezen az oltási héten is azon háziorvosok küldhetnek be több személyt az oltópontokra, ahol a legtöbb regisztrált, veszélyeztetett csoportba tartozó páciens van. Felhívják a háziorvosok figyelmét, hogy a 80 év fölöttiek beoltását kezeljék prioritásként – hangsúlyozta Román István.

Fontos a regisztráció

A kormánymegbízott köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki az oltási munkában részt vesz. Egyedül a vakcina jelenti a védelmet, ezért arra kér továbbra is mindenkit, hogy ha még nem tette, regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon, és éljen az oltás lehetőségével.