Újraválasztották a város kormánypárti képviselőit
A képen dr. Szabó Tünde lányával és férjével

Mint címlapunkon is írtuk, az április 3-i országgyűlési választások eredményeként mindkét Nyíregyházát érintő választókerületben (a szabolcsi 1-es és 2-es OEVK-ban) a FIDESZ-KDNP eddigi parlamenti képviselői, dr. Szabó Tünde és dr. Vinnai Győző kaptak újra bizalmat. A két újraválasztott képviselőt kértük rövid értékelésre, akik a következő ciklusban is városunkért (és térségéért) dolgozhatnak.

Dr. Szabó Tünde: A munka folytatódik, a fejlődés nem áll meg

Az első szó a köszöneté kell, hogy legyen! Meg szeretném köszönni minden választópolgárnak, aki élt a jogával és elment szavazni, külön köszönöm azoknak, akik megtiszteltek minket bizalmukkal a következő négy évre is.

Hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, amilyet semmilyen előrejelzés nem jósolt. A magyar állampolgárok vitathatatlanul kinyilvánították akaratukat, hogy milyen irányba menjen Magyarország, ez az irány pedig egyértelműen előre van, nem hátra. A magyar emberek a békére, a kiszámíthatóságra, a fejlődésre és a biztonságra szavaztak. Azokra az értékekre, amiket az ezt megelőző ciklusok alatt láttak, nekünk pedig úgy kell folytatnunk a munkát, hogy érezzük azt, mekkora felelősség is jár egy ilyen nagyarányú támogatással.

Köszönetet kell mondanunk aktivistáink és támogatóink mellett a több száz önkéntesnek is, akik rengeteget dolgoztak azért, hogy a mostani választáson is sikert arathassunk. Személyesen köszönöm a bizalmat a nyíregyházi embereknek, hiszen az õ támogatásukkal továbbra is képviselhetem szülővárosomat az országgyűlésben.

Azt gondolom, hogy ez az eredmény azt is mutatja, az emberek látják és érzékelik, milyen sokat fejlődött Nyíregyháza az előző ciklusban, és arra adtak felhatalmazást, hogy ez a fejlődés ne álljon meg, hogy továbbra is egy olyan élhető városért dolgozzunk, ahol jó élni, ahol lehet tervezni és ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy a fiatalok itt képzeljék el a jövőjüket. Még egyszer köszönjük, és ígérem, a munka folytatódik!

 

Dr. Vinnai Győző: Azért dolgozom, hogy előre menjünk

Az első szó a köszöneté. Köszönöm a választópolgá­rok erős felhatalmazását arra, hogy a következő ciklusban is képviselhetem a választókerületben élőket, a nyíregyháziakat és a térség 20 településén lakókat. Köszönöm az emberfeletti és önfeláldozó munkát a polgármestereknek, segítőimnek, aktivistáimnak. Nélkülük nem értem volna el ilyen nagyszerű eredményt. Hálás vagyok a támogatásért, mert a megerősítő szavazatok azt jelzik számomra, hogy jó úton járunk.

Szeretném folytatni azt a munkát, amely a térség felemelkedését szolgálja. Ígérem, hogy az előttünk álló négy évben folyamatosan jelen leszek a településeken, folyamatos párbeszédet folytatok az emberekkel, a különböző társadalmi csoportokkal összefogva dolgozom majd azért, hogy előre menjünk.

Egy országgyűlési képviselőnek küzdeni kell azért, hogy az embereknek legyen munkahelye, legyen ebből tisztes megélhetése, hozzájussanak az egészségügyi-szociális ellátáshoz, gyerekeink pedig színvonalas oktatásban részesüljenek. A vállalkozók és gazdák támogatása mellett figyelmet fordítok a fiatalokra, kapjanak lehetőséget arra, hogy Nyíregyházán és környékén maradjanak, vagy telepedjenek le. Az idősebb, nyugdíjas generáció élethelyzetére is odafigyelek, hogy ők is részesedjenek a gazdasági növekedésből.

Emellett fontos az utak, kerékpárutak, járdák építése, felújítása, a közösségi élet megerősítése és a turisztika fejlesztése. Mindezt uniós és hazai források ide­ho­za­talával szeretném elérni. Az elkövetkező években Nyíregyháza vonatkozásában tovább kell javítani a város külterületén található utak állapotát, elindult a Tokaji úti aluljáró tervezése, amit folytatni kell, csakúgy, mint a nyugati elkerülő építését, be kell fejezni a Tiszavasvári úti felüljáró felújítását, új kerékpárutakat, körforgalmakat és okoszebrákat kell kialakítani a biztonságos közlekedés érdekében.

Köszönöm a bizalmat.

 

A szavazás eredménye

(98,75%-os feldolgozottság mellett)

Szabolcs-Szatmár-Bereg, 01. sz. OEVK  – Nyíregyháza

Dr. Szabó Tünde (FIDESZ-KDNP) 22 192 szavazat,  45,64%

Lengyel Máté (DK-JOBBIK-MOMENTUM-MSZP-LMP-PÁRBESZÉD) 20 045  41,23%

Dr. Horváth Attila (MI HAZÁNK MOZGALOM) 2 608  5,36%

Nagy László (FÜGGETLEN) 1 078  2,22%

Balázs Zsolt (MKKP) 973  2,00%

Dr. Helmeczy László (MEMO) 966  1,99%

Dr. Gõdény György (NORMÁLIS PÁRT) 757  1,56%

A szavazás eredménye

(98,89%-os feldolgozottság mellett)

Szabolcs-Szatmár-Bereg, 02. sz. OEVK  –  Nyíregyháza

Dr. Vinnai Győző (FIDESZ-KDNP) 25 448 szavazat,  59,38%

Aranyos Gábor (DK-JOBBIK-MOMENTUM-MSZP-LMP-PÁRBESZÉD) 13 485  31,46%

Kovács Koppány Zoltán (MI HAZÁNK MOZGALOM) 2 683  6,26%

Kanalas Melinda (FÜGGETLEN) 433  1,01%

Kardos Ferenc (MEMO) 415  0,97%

Gurcsák László (NORMÁLIS PÁRT) 395  0,92%