Folyamatosan kátyúzzák az utakat
Folyamatosan kátyúzzák az utakat

Városszerte folynak a kátyújavítások azon a mintegy 300 kilométernyi útszakaszon, amely a NYÍRVV Nonprofit Kft. gondozásában van. Az idei téli szezonban 369 helyszínen történt hideg aszfaltos útjavítás, a nagy útjavítási programra pedig, amit idén is a nyári hónapokban terveznek megvalósítani, 1800 tonna meleg aszfaltot használnak majd fel.

A téli időjárás sok helyen megrongálta az aszfaltburkolatok minőségét. Ezeket a hibákat – bejelentések, valamint az útellenőri szolgálat jelzései alapján  – azzal az úgynevezett hideg kátyúzási módszerrel javították ki, amelynek lényege, hogy átmenetileg megszüntesse a balesetveszélyes gödröket az utakon.

– Az idei téli szezonban 369 helyszínen történt hideg aszfaltos útjavítás. A meleg aszfaltos útjavítás csak akkor tud kezdődni, ha az aszfaltkeverők beindulnak. Idén ez március végén indult el, így innentől van lehetőségünk aszfaltozni, mely folyamatosan történik. A nagy felületű útjavítási programunkat idén is a nyári hónapokban tervezzük megvalósítani, előre láthatóan 1800 tonna meleg aszfalt felhasználásával – tájékoztatott Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója.

A kátyúzási munkálatok útkategóriák besorolásai alapján történnek. Fogadják a lakossági bejelentéseket is, melyek érkezhetnek levélben, e-mailben és a Nyíregyháza Applikáció felületén is a NYÍRVV Nonprofit Kft.-hez, de az útellenőri szolgálat is folyamatosan járja az utakat és jelzi a hibákat.