Újra Városi Gyermeknap a Kossuth téren!
Fotó: Illusztráció

Május utolsó vasárnapján várja a kicsiket és szüleiket az önkormányzat a Kossuth térre. Bár az elmúlt két esztendőben a koronavírus-világjárvány nem engedte a közös ünneplést, most újra programokkal népesül be a főtér.

A tavaszi, főtéri rendezvényszezon újabb állomásához érkezik. Április közepén újra lehetett Helló, Nyíregyháza! helyi civilekkel és sztárvendégekkel, két hete pedig a városnapi programsorozat pezsdítette fel a belvárost nyíregyházi művészeti együttesekkel, ismert zenekarokkal és Szelektív Szombattal, miközben a bringások nézőként (Tour de Hongrie befutó), valamint résztvevőként (Bringa Piknik) is jól érezhették magukat.

Színes programok

Ha május vége, akkor gyereknap: vasárnap délután kettőtől hétig várja az önkormányzat a fiatal korosztályt szüleivel, nagyszüleivel a Kossuth térre. A színpadi program része a Dongó Együttes fellépése, majd a Street Dance School Divattánc Iskola, az Y2K Tánccirkusz és a RE-flex Moderntánc Stúdió adja egymásnak a színpadot, köztük lesz bábszínház (Burattino), utánuk hattól Vidám Manók koncert. Az se lepődjön meg, aki véletlenül egy-egy jelmezes figurába, Micimackóba és társaiba botlik, és 2000 lufi is jókedvű gyermekek kezébe kerül. A kísérőprogramok között lesz könyvtáras Mesekuckó (kézműves foglalkozások, papírszínház, népi fajátékok), MediBall bemutató és vidámpark is. A játéksziget óriáscsúszdával, felfújható akadálypályával, trambulinnal, fa körhintával és gyermekvasúttal várja a kicsiket – s természetesen a gyermeknapi ételekről-italokról sem feledkeznek meg a szervezők.

Vízparton is lehet

A délutáni programokat megelőzi a szokásos Hősök napi rendezvénysorozat, három helyszínen, mint azt a plakáton is olvashatták. Ha valaki pedig vizes időtöltésre vágyik, már nem kell várnia: múlt héten megírtuk, hogy látogatható a Tófürdő, jövő hétvégén, pünkösdre (de gyermeknapot tartva) pedig megnyitja kapuit a Parkfürdő is. Itt a nyár!