Újra nyitva a jégpálya – Szombaton ismét lesz családi korcsolya oktatás

Újra várja a korcsolyázókat a nyíregyházi Városi Jégpálya. Hétköznaponként az esti órákban üzemel a létesítmény, hétvégén pedig már délelőtt fél 12-kor nyitják a kapukat. A Városi Jégpálya 2018-ban nyílt, a népszerűsége pedig azóta is töretlen, nem ritka, hogy 5–600-an is koriznak egy-egy este, de a helyi jégkorongcsapatok is használják a pályát, illetve meccseket is rendeznek.

Rengetegen koriztak szombat délután a nyíregyházi Városi Jégpályán, kicsik és nagyok egyaránt várták már az idei szezont. A 2018-ban nyitott létesítményben 1800 négyzetméteres a jégfelület, lelátóval felszerelt, fűtött öltöző és büfé is a vendégek rendelkezésére áll a hét minden napján. Múlt hét szerdán várták először a korizni vágyó lakosságot is a pályára, péntek este pedig szezonnyitó jégpartit tartottak, ahova közel ezren látogattak el.

Veszélyes sportág

A korcsolyázás egy veszélyes sportág, így néhány szabályra ügyelniük kell a vendégeknek, hogy mindenki biztonságban, jól érezhesse magát.

A korcsolyázás egy nagyon veszélyes sportág. Mi minden segítséget megpróbálunk megadni, ha valakit esetleg valami baleset ér, elcsúszik, beüti a térdét vagy a kezét. Elsősegélynyújtó hely működik a létesítményben, személyzettel együtt. Azt javaslom azoknak, akik ellátogatnak hozzánk, hogy sapka mindenképpen legyen náluk, a kisebbeknek javasolt a fejvédő, de a sálat se felejtsük el, valamint a kesztyűt, hiszen ha elesünk, akkor az megvéd minket attól, hogy ne korcsolyázzanak keresztül a kezünkön. Általában ezek a leggyakrabban tapasztalt balesetek itt a pályán” – nyilatkozta Hajnal Gusztáv, a Nyíregyházi Sportcentrum üzemeltetési igazgatója.

Mérkőzések és közönségkorcsolya

A Sportcentrum növendékeinek is nagy segítség a Városi Jégpálya működése, a Szabolcsi Sólymok jégkorong együttes rendszeresen edz itt, illetve a közönségkorcsolya előtt szombat és vasárnap délelőtt itt bonyolítják le a bajnoki fordulókat is – tette hozzá Hajnal Gusztáv. A Városi Jégpályán a korcsolyákat lehet éleztetni, illetve akinek nincs saját korija, kölcsönözhet is. A város több iskolája tartotta itt a téli időszakban a testnevelésóráit a korábbi években, napközben erre ismét van lehetőség. Szombatonként családi korcsolya oktatás várja az érdeklődőket, illetve várhatóan idén is csatlakozik Nyíregyháza a Jégpályák Éjszakájához, de a Mikuláshoz és a karácsonyhoz kapcsolódó rendezvényüket is szeretnék megtartani, valamint egy olyan kuriózummal is készülnek, ami még nem volt korábban Nyíregyházán – erről korábban beszélt Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Kapcsolódó galéria

Megnyitott a Városi Jégpálya