Újra Követeket választott az Enterprise Europe Network – A cél a külkapcsolatok bővítése

Az Enterprise Europe Network (EEN) a világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózata, melyet az Európai Bizottság hozott létre, a hazai kis- és középvállalkozások nemzetközi piacra jutásának támogatására. A tanácsadók hazánk minden megyéjében ingyenesen biztosítják a vállalkozások versenyképességének növelése, külkapcsolatainak bővítése érdekében szolgáltatásaikat.

A hazai Enterprise Europe Network a nemzetközi hálózatban elsőként vezette be a Követi programot, azzal a szándékkal, hogy a szolgáltatásokat rendszeresen, elégedetten használó partnerek jó példájukon keresztül jutassák el további vállalkozókhoz az EEN hírét. A nemzeti követek avatására ünnepélyes keretek között 2020. március 5-én Budapesten került sor. A követeket Kardos Levente a Magyar Exportösztönzési Ügynökség osztályvezetője köszöntötte. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye követe Kováts Dániel, a Nyírlift Kft. ügyvezető igazgatója. A cégvezető 2006-ban vette át a vállalkozás irányítását édesapjától, akinek szakmai tapasztalatait alkalmazva, jó gyakorlatait felhasználva fejleszti azóta is a céget. Kováts Dániel a  PRIMOM Alapítvány EEN tanácsadó irodájában igénybe vett tanácsadás eredményeként támogatott, magas szintű szakmai képzésben vett részt az előző évben Japánban. 

A képzés nemcsak szakmailag biztosított számára jelentős fejlődést és újszerű tudást, hanem egy jövőbeni új üzleti kapcsolat alapjait is sikerült lefektetnie egy ott megismert partnervállalkozás vezetőjével.

 

A követi megbízás két évre szól.