Újpesten nem ment
Kikapott a liláktól a Fatum-Nyíregyháza.

A TF után ismét egy fővárosi csapat ellen lépett pályára a Fatum-Nyíregyháza. A női röplabdások pénteken nyertek, vasárnap viszont egy erősebb kerettel rendelkező együttes várt a mieinkre. Nem kezdődött jól a találkozó, az első szettben 10–3-ra is vezetett az UTE, majd Kőhalmi Richárd időt kért, ami használt is, mert öt pontra felzárkózott a Nyíregyháza, de a folytatásban ismét a lilák játszottak pontosabban, és nyerték a játszmát.

                                                                                  2. szett

A második játékrész elején is beragadtak a nyírségiek, 6–0-ra vezetett az Újpest. Sikerült viszont a második technikai szünetig közelebb kerülni, így maradt esély a szettnyerésre. A kétpontos különbség azonban hamar négyre hízott, így jött is a vendég időkérés. A folytatásban felváltva szereztek pontokat a csapatok, ez pedig újabb UTE játszmagyőzelmet jelentett.

                                                                                  3. szett

A harmadik felvonás elején nem ragadt be a Nyíregyháza, így fej-fej mellett haladtak a csapatok, sőt 3–4-nél először vezettünk is. Ettől megtáltosodott a csapat, és öt ponttal elhúzott! A pontos ütések mellett sokat javult a védekezés is. A második technikai szünetig olvadt ugyan az előny, de vezetett a Nyíregyháza. A szünet a hazaiaknak jött jól, mert a pályára visszatérve fordítottak a lilák, és 18–17-nél már ők vezettek. Valdezék nem adták fel, nagy hajrával szettlabdákhoz is jutottak, és végül sikerült a szépítés. 

                                                                                   4. szett

A negyedik játszma UTE vezetéssel kezdődött, de hárompontos hátrányból visszakapaszkodott a Nyíregyháza. Ekkor azonban robbantott az Újpest, az első technikai szünetnél 8–2-re vezettek, a folytatásban pedig tíz ponttal is elhúztak a hazaiak. Innen már nem volt visszaút, a Nyíregyháza 3–1-re kikapott. 

Újpest–Fatum-Nyíregyháza 3–1 (16, 19, -24, 10)

Dankó László