Újpesten is nyert a Fatum Nyíregyháza - Több jó egyéni teljesítmény is volt a csapatban
Fotó: Balogh Tamás

Az Újpest vendége volt a női röplabda Extraligában a Fatum Nyíregyháza. Ivana Radonjic először játszott a mieinknél. Remekül is kezdett, a meccs elején egymás után szerezte a pontokat. Marija Cicic kétszer bravúros mozdulattal tette át a labdát, Pintér Andrea és Nikola Radosová remekül blokkolt, így 10-4-re vezetett a Fatum. A folytatásban jött egy kisebb hullámvölgy, így a lilák két pontra zárkóztak. Használt Németh Szabolcs időkérése, mert zsinórban három nyírségi pont következett. Az UTE nem adta könnyen a bőrét, ismét faragott a hátrányon, de Ralitsa Vasileva ásza után 14-19-et mutatott az eredményjelző. Végig vezetve végül biztosan nyerte a szettet a Nyíregyháza. 

A második felvonás is Fatum előnnyel indult, Radosovát és Vasilevát nem tudták tartani a hazaiak. Több volt a rontás a játszma elején mindkét oldalon, de a mieink vezettek. Bodovics Hanna fontos pillanatban szerzett pontot, de 10-10-nél így is egyenlített az UTE. Szoros volt a szett, felváltva estek a pontok, de 15-18-nál Horváth Andrásnak, a hazaiak mesterének időt kellett kérnie. A hajrá így is hat pontos nyíregyházi előnnyel indult, és végül ezt a játszmát is megnyerte a Fatum. 

A harmadik játékrész első pontját az Újpest szerezte, most vezettek először a meccsen. Kicsit beragadtak a mieink, Radonjic és Pintér jó ütéseivel átmenetileg zárkózott a Nyíregyháza, de 6-2-nél jött az időkérés. Jól nyitott az UTE, és tartotta előnyét. Nagy hajrába kezdett a Fatum, és az ekkor már 16 pontnál tartó Radosová vezérletével 10-10-nél egyenlített! Izgalmas volt a folytatás, jobbára a lilák vezettek, így 16-12-nél újra időt kellett kérni. Ez átmenetileg használt, majd 23-17-ről 23-20-ra zárkózott a csapat, de végül nyerte a szettet a hazai gárda. 

Lendületbe jött az Újpest, és ez a negyedik felvonás elején meg is maradt, 4-0-val indult a szett. Krasteva egymás után szerezte a pontokat, így nem csökkent a távolság. Pintér vette hátára a csapatot, jó támadása után két ászt nyitott, 8-8! Vasileva bombája után már a mieink vezettek, majd  a játékrész felénél sikerült meglépni 2-3 ponttal. A hajrá 15-20-al indult, és Vasileva értékesítette az első meccslabdát, így a Nyíregyháza 3-1-re győzött. 

UTE – Fatum Nyíregyháza 1-3 (-17, -17, 20, -17)

Nyíregyháza: Cicic 4, Radosová 27, Vasileva 15, Pintér 12, Bodovics 1, Radonjic 10

Csere: Tóth F.(liberó), Tóth D., Lászlop, Glavinic 2

vezetőedző: Németh Szabolcs