Újévi zakatolás – Mini mozdonyok és zenés gyermekműsor a Vasutas Művelődési Házban

Az informatika világában továbbra is divat a kisvasút, így a korábbi évek tapasztalata szerint több száz vendég is megfordulhat szombaton és vasárnap a Vasutas Művelődési Ház vasútmodell kiállításán és a kiegészítő rendezvényeken. A H0-s mozdonyok és szerelvények miniatűr darabjai a gyermekfoglalkoztató játékai segítségével fognak majd megelevenedni.

Ahogy Malamidesz Szilvia, a VOKE Vasutas Művelődési Ház intézményvezetője fogalmazott:

Közel 30 méteres terepasztalon lehet majd látni a mozdonyokat, vonatokat, különböző tereptárgyakat, különböző jelenetek fognak majd megelevenedni. Láthatunk esküvőt, templomot, szántóföldet, hegyet-völgyet és várjuk majd a látogatókat, hogy megnézzék ők is.

Egy debreceni fiatal mozdonyvezető fotókiállítása is élményt nyújthat a vasútbarátoknak, hiszen a mai kor valamennyi vonatát és mozdonyát megtekinthetik a képeken február 28-ig.

Sipos Milán Gergely felvételeiből készült alkotásokat láthatnak majd az érdeklődők. Egy mozdonyvezető szemszögéből készült fotók kicsit más élethelyzeteket, szituációkat adnak át, mint az utasok szemszögéből, úgyhogy mindenképpen érdemes lesz ide is ellátogatni.

– szólt a kiállítás ajánlója.

Közösségi élményekben utazunk.

 hirdeti a Toldi utcai Művelődési Ház szlogenje. E szerint folytatódik a sakk szerda sorozat, a Kertbarátok klubja, illetve a Vasúttörténeti kör minden hónap első és harmadik hétfőjén várja a műfaj szerelmeseit.

A Vasutas Művelődési Házban elérhető Népmese Pont 2019 első vasárnapján, január 6 -án, délután 3 órakor Huzella Péter Betemetett a nagy hó című zenés gyermekműsorát fogadja. A népszerű zenész Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Varró Dániel és más költők verseire írott dalaival érkezik Nyíregyházára.


Matyasovszki Edit