Újévi jókívánságokkal érkeztek a kéményseprők az első munkanapon a Városházára

Díszruhában, cilinderben és fehér sálat kötve, rugós kotróval érkeztek új évet köszönteni a kéményseprők a Városházára. A polgármester személyesen fogadta őket, majd ajándékkal kedveskedett a szerencsehozó mesterembereknek. Ők is ajándékoztak, majd Dr. Kovács Ferenc polgármesterrel és a két alpolgármesterrel, Dr. Ulrich Attilával és Jászai Menyhérttel értékelték a 2018-es esztendőt.

További képekért kattintson a fotóra!

A régi mondóka szerint a kéményseprők szerencsét hoznak, pezsgős koccintással is köszöntötték egymást, valamint az új évet. A város vezetői örömmel fogadták a jókívánságot, hiszen a városnak komoly tervei vannak az új esztendőre is.

Folytatódnak a fejlesztések

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, többek között két hét múlva kezdődik az atlétikai centrum építését megelőző bontás, majd kivitelezés, amelyhez a kormánytól megkapták a plusz 3,3 milliárd forintot. Folytatódnak az út- és járdaépítések, a közlekedési csomópontok fejlesztései, a kerékpárutak folytatásai. Sok nagy beruházás befejeződik idén, júniusra elkészül az új sóstói hotel, a nyugati elkerülő őszre eléri Nyírszőlőst, az új uszodát szeptember végén szeretnék megnyitni. Folytatódnak az intézményi korszerűsítések is, de vannak olyan terveik is, amelyek a következő évek hosszú távú fejlesztéseit alapozzák meg.

További képekért kattintson a fotóra!

A város vezetői hagyományosan az új év első munkanapján köszönték meg a sajtó munkatársainak a 2018-as pontos és hiteles tájékoztatást.


Szoboszlai Tibor