Újabb turisztikai beruházás valósult meg Sóstógyógyfürdőn – Nyíregyháza kedvelt úti céllá vált az elmúlt években

Különleges szökőkutak építése, kerékpárkölcsönző és szervizpont kialakítása, valamint nagyszabású zöldfelület-rekonstrukció is megvalósult az elmúlt hónapokban Sóstógyógyfürdőn. Az önkormányzat a turisztikai beruházásokra közel másfél milliárd forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert. Az ehhez hasonló fejlesztéseknek köszönhető, hogy Nyíregyháza ma már egy előkelő helyet foglal ez az ország turisztikai térképén.

Nyíregyháza ékszerdoboza Sóstógyógyfürdő, itt található a sokak által kedvelt élményfürdő, Tófürdő és Parkfürdő, az Európa-szerte híres Nyíregyházi Állatpark, az élő hagyományokat bemutató Sóstói Múzeumfalu, impozáns szálláshelyeket alakítottak ki az elmúlt években, egy ideje pedig újabb attrakciókkal is bővült a kör, amiért megéri ide látogatni.

Komplex program

"Évek óta szerettük volna a közterületet is fejleszteni, erre már korábban is volt programunk, megcsináltuk a tó körül a rekortánpályát, a sétányokat, a hidat felújítottuk és a kis szigetet is rendbe hoztuk. Sok minden történt itt. Felmerült az is, hogy amikor bezár a fürdő és az állatkert is, akkor az a sok turista, aki hozzánk jön, mit csinálhat még Sóstógyógyfürdőn. Ekkor jött a szökőkút ötlete, amelyet egy komplex programban sikerült megvalósítani. Úgy gondoltuk, hogy ha már szökőkút, akkor valami egyedit hozzunk létre. A visszajelzésekből úgy látszik, ez egy igazán népszerű attrakció lett." – mondta a projektzáró rendezvényen dr. Kovács Ferenc polgármester.

Megújult Sóstógyógyfürdő

Az élményfürdő előtt a szökőkútpark hang- és fényeffektekkel is kiegészült, egy teljes térrekonstrukció történt. A projekt tartalmazta a 15 elektromos kerékpár beszerzését, kerékpárkölcsönzőt és szervizpontot alakítottak ki, trambulinpark épült a Szódaház utca előtti játszóparkban és a Blaha Lujza sétányon található játszótéren, új parkolók épültek, a korábban meglévőket pedig felújították. Ezek mellett egy nagyszabású zöldfelület-rekonstrukció is megvalósult, 64 lombhullató fát, 16 örökzöld fát, 1879 cserjét és 503 évelő növényt ültettek el, valamint gyepesítés történt több mint 27 ezer négyzetméternyi területen. A gondozásuk érdekében pedig öntözőhálózatot telepítettek. A látogatókat megújult termelői piac és zenepavilon várja, mellette pedig a Tófürdő bejárata és a Székelykapu előtt már meglévő szökőkutakat összekötötték, a körülötte lévő teret megújították.

Népszerű Nyíregyháza

A vendégek ma már tízezrével, sőt inkább százezrével jönnek Nyíregyházára. Ez köszönhető az ezekhez hasonló turisztikai fejlesztéseknek is. A vendégéjszaka-számok több mint megduplázódtak, a szálláshelyek sokszor telt házzal üzemelnek, rengetegen érkeznek nap mint nap az állatkertbe és a fürdőkbe is.

"Nagyon jók a turisztikai mutatóink. Még a Covid időszakában is kevésbé esett vissza a városunkba érkező látogatók száma az országos átlaghoz képest. A tavalyi évben is jó számokat produkált a város, ez az év pedig már kimagaslónak ígérkezik. Azt még nem tudjuk, hogy el fogjuk-e érni a rekord évnek számító 2019-es adatokat, de az biztos, hogy az újraindítás nagyon impozáns eredményeket mutat. Ezek mögött természetesen nagyon sok marketingmunka van. Ezt természetesen mi nem látjuk, de a környező országokban igen." – nyilatkozta a polgármester.

Kapcsolódó galéria

Turisztikai projektzáró - Szökőkút