Újabb rangos meccs Nyíregyházán - Élvonalbeli női meccs a megyeszékhelyen

Újabb rangos vízilabda mérkőzést rendeznek Nyíregyházán. Februárban az UVSE és az Eger női gárdái találkoznak OB-I-es bajnokin a Városi Uszodában. Soha nem rendeztek még női élvonalbeli bajnokit a megyeszékhelyen. 

2021-ben az UVSE-Szolnok találkozó már sporttörténelmi volt, mivel először rendeztek Nyíregyházán férfi OB-I-es vízilabda meccset. A nyíregyházi Aqua SE még évekkel ezelőtt együttműködési megállapodást kötött a fővárosiakkal, ennek keretében lehetett kihelyezett bajnoki a megyeszékhelyen. Február 12-én újabb mérföldkőhöz érkezik a kapcsolat, mivel női OB-I-es meccs helyszíne lesz a Városi Uszoda. Ezúttal a bajnoki címvédő UVSE a kupagyőztes Eger ellen játszik. A szövetség is támogatja a rendezést, ezzel ugyanis népszerűsíthetik a sportágat. 

- Vári Attila, a szövetség elnöke is maximálisan elégedett volt a legutóbbi rendezéssel, ők is örültek, hogy egy-egy ilyen kihelyezett bajnokival a vízilabdát népszerűsítjük. A város vezetése is mindenben partner volt, ezért is épült ez az új uszoda, hogy ilyen rangos események helyszíne legyen - mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

Mindkét csapatban több válogatott, olimpiai bronzérmes is van, akik Tokióban a magyar csapat tagjai voltak. De nem csak a medencében, hanem a lelátón is lesznek bőven bajnokok. A szövetség elnökén, Vári Attilán kívül Nyíregyházán lesz Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok, korábbi válogatott kapus is, aki jelenleg az egri klub vezetőjeként dolgozik. Egy-egy ilyen meccs óriási lökést adhat az Aqua SE fiataljainak, mivel testközelből láthatnak rangos találkozókat, és példaképekkel találkozhatnak. Jelenleg is több olyan gyerek van a klubnál, akiket OB-I-es együttesek is figyelnek, sőt a lányok közül többeket már edzésre is meghívtak.